Președintele Braziliei, Michel Temer, a întrunit miercuri suficiente voturi în camera inferioară a Congresului pentru a bloca o acuzație de corupție care l-ar fi expus unui proces la Curtea Supremă, informează Reuters.

Încă înainte de încheierea votării, a devenit evident că opoziția nu poate întruni majoritatea de două treimi necesară pentru începerea procesului, care ar fi urmat să dureze șase luni. Astfel, Temer nu poate fi suspendat, deși procurorul general al Braziliei l-a acuzat oficial de luare de mită, arată și Agerpres.

Michel Temer, în vârstă de 76 de ani, este primul președinte brazilian în exercițiu care se confruntă cu o astfel de acuzație, reamintește AFP. Prin exonerarea sa, Brazilia evită a doua schimbare a șefului statului în mai puțin de un an, după ce fosta președintă Dilma Rousseff a fost suspendată, apoi condamnată de Senat pentru infracțiuni financiare și destituită în august 2016. Predecesorul ei, Luiz Inacio Lula da Silva, a fost și el condamnat penal, dar abia după mai mult de șase ani de la încheierea celui de-al doilea mandat. Apelul său la sentința de nouă ani și jumătate de închisoare pronunțată împotriva sa în iulie este în curs de judecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 2 =