Caută
Close this search box.

Bucureştenii pot depune actele pentru obţinerea ajutorului financiar de 1.000 de lei acordat copiiilor cu dizabilităţi

Bucureştenii pot depune, începând de marţi, actele pentru obţinerea ajutorului financiar de 1.000 de lei acordat copiilor cu dizabilităţi, la Complexul de Servicii Sociale Ominis sau în format electronic, pe e-mail, informează Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB).

Suma de 1.000 de lei va fi acordată doar prin virament bancar, în fiecare lună, de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti din cadrul Primăriei Capitalei, în baza unui dosar care va conţine în original certificatul de naştere al copilului, pentru copiii de până în 14 ani sau buletinul, în cazul copiilor de peste 14 ani, actul de identitate al reprezentantului legal, actul de identitate al celuilalt părinte, ori certificatul de deces, certificatul de căsătorie al părinţilor sau hotărârea de divorţ, certificatul de încadrare în grad de handicap, extrasul de cont şi o cerere tip, iar pentru cazurile excepţionale, decizia tutorelui şi actul de identitate sau hotărârea centrului de plasament şi actul de identitate al asistentului maternal, toate aceste acte urmând să fie scanate.

Astfel, actele se pot depune la Complexul de Servicii Sociale Ominis din Aleea Turnu Măgurele nr. 17A, din Sector 4, de luni până vineri între 9.00 şi 15.00. De asemenea, acestea pot fi trimise şi în format electronic, scanate, în format pdf sau jpeg, pe adresa de e-mail stimulent.copiidizabilitati@gmail.com.

Stimulentul se acordă doar dacă beneficiarul are achitate toate obligaţiile de plată faţă de bugetul local, precum amenzi RATB sau pentru tulburarea liniştii publice.

„DGASMB va consulta şi prelucra informaţiile, inclusiv datele cu caracter personal, înregistrate pe numele solicitantului, în evidenţele Ministerului de Finanţe Publice – Agenţia Naţională de Administraţie Fiscală”, precizează DGASMB.

Proiectul de hotărâre privind acordarea ajutorului financiar de 1.000 de lei copiilor cu dizabilităţi a fost aprobat în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti din 19 iulie, când primarul Capitalei, Gabriela Firea a promis că în următoarea şedinţă municipalitatea va veni cu un proiect asemănător pentru adulţii cu handicap.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri