Caută
Close this search box.

Ca o echipă de școlari, FCSB a fost umilită acasă de Sporting Lisabona, 1-5

De ce ne-a fost frică nu am scăpat. După un joc foarte bun în deplasare, 0-0 la Lisabona cu Sporting, meci cu multe momente de dominare ale foștilor steliști, ei bine, presiunea returului și a primei șanse la calificare cu care au început bucureștenii nu a putut fi dusă de elevii lui Dică.

FCSB – Sporting Lisabona 1-5 (1-1).

Nu ar fi prea multe de spus aici. Am revăzut coșmarul din recentul meci al Simonei Halep cu Garbine Muguruza la Cincinnati, ori ”zdrobirea” pugilistului Lucian Bute de către Carl Froch, la Nottingham, printr-un KO devastator în runda a cincea, pe care nu am fi vrut să îl vedem niciodată. E clar că nu asta este valoarea FCSB-ului, e clar că dacă s-ar mai juca de 10 ori nu s-ar mai înregistra acest rezultat. Dar – totuși – în fotbal rămân, până la urmă, doar golurile și cifrele seci.

Cam atât. Sporting a dominat și în repriza întâi, dar în partea a doua portughezii au jucat singuri. Golul lusitan a venit foarte repede, în min. 13, prin Doumbia, care s-a jucat cu Larie, același Larie ce avea să … nu existe nici la golul cu numărul cinci, marcat de Battaglia în min. 88. Din păcate, FCSB, chiar dacă a egalat repede (min. 20, Morais, după o sclipire singulară a lui Alibec) avea să dispară din nou din joc, Sporting atacând mult mai intens și mai decis chiar și până la pauză.

În rest, au mai înscris, ca din joacă, pe contraatacuri sau faze simple, tăioase : Acuna (min.60, greșeală uriașă a portarului Niță), Gelson Martins (min.64, parcă juca singur) și Bas Dost (min.74).

Să nu cădem însă în extrema spiritului critic cu orice preț. FCSB trebuie felicitată pentru ceea ce a făcut până acum și pentru că merge, totuși, în primăvara europeană, în grupele Europa League, fiind singura noastră echipă care contează pe continent.

Orice grupare fotbalistică poate trece prin astfel de momente, chiar și mai rele. Un singur exemplu: Brazilia – Germania 1-7 (8 iulie 2014, la Belo Horizonte, adică în Brazilia !!!), în semifinalele ultimei ediții a Campionatului Mondial de fotbal.

Așadar. să nu fim supărați pe vicecampioana României, pentru că ar fi, realmente, o greșeală. Acesta ne este locul în fotbal, iar FCSB rămâne, totuși, o echipă care măcar joacă ceva. Celelalte, în ”frunte” cu Dinamo, nu au reușit nici măcar atât. Sincer, mult succes FBSB în Europa League ! Foto ProSport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri