Caută
Close this search box.

Carmen Dan, despre dispariţia lui Morgenstern: Nu demisionez atunci când un polițist judiciar greșește

carmen-dan

Ministrul de Interne, Carmen Dan, afirmă pe o rețea de socializare că nu este în această funcţie pentru a-şi da demisia atunci când un poliţist judiciar ”dintr-o oricare secţie de poliţie din România” nu-şi duce la îndeplinire sarcinile pe care le are conform fişei postului.Carmen Dan răspunde astfel solicitării deputatului PNL Ovidiu Raeţchi de a demisiona din cauza cirscumstanţelor dispariţiei omului de afaceri Avraham Morgenstern, condamnat vineri la opt ani de închisoare.

Precizarea este făcută de Carmen Dan într-un P.S. la o postare pe Facebook în care vorbeşte despre mandatul său de ministru al Afacerilor Interne: ”Domnule Raeţchi, nu sunt aici pentru a-mi da demisia atunci când un poliţist judiciar dintr-o oricare secţie de poliţie din România nu-şi duce la îndeplinire sarcinile pe care le are conform fişei postului. Vă asigur că nici nu voi lăsa lucrurile aşa, într-o notă discretă, însă e cazul ca de acum înainte superiorii direcţi ai celor care nu-şi îndeplinesc atribuţiile de serviciu să iasă personal cu explicaţii în faţa publicului, să îşi asume erorile sau abaterile şi să suporte consecinţele”.

În postarea de pe pagina sa de Facebook, Carmen Dan menţionează că este ”un om pragmatic”, care crede cu tărie în sintagma potrivit căreia suntem consecinţa propriilor fapte. ”Spun asta pentru că, cel puţin mie, viaţa mi-a dovedit că suntem singurii responsabili pentru ceea ce ni se întâmplă. Exclud aici, desigur, evenimentele nefericite, cum ar fi bolile sau accidentele, deşi, şi aici, apare o notă relativă în discuţie”, completează ea.

Menţionând că de mai bine de şapte luni se află în poziţia de ministru de Interne, cu peste 130.000 de oameni în subordine, Carmen Dan afirmă: ”Ministru de Interne şi nu secretarul de şcoală de pe vremea când aveam 20 de ani (nu secretară, cum ţin unii morţis să o spună), nici subprefectul sau prefectul (nu subprefecta sau prefecta) din Teleorman, din trecut, deşi toate posturile pe care le-am ocupat au reprezentat pentru mine locuri de muncă onorabile, care m-au învăţat suficient, astfel încât acum să pot ocupa acest portofoliu din Guvernul României”.

Curtea de Apel Bucureşti a decis vineri condamnarea omului de afaceri Avraham Morgenstern la 8 ani de închisoare, iar firma sa, SC SHAPIR STRUCTURES SRL va trebui să achite statului suma de 320.000 de lei, decizia fiind definitivă. Morgenstern este, însă, dispărut, în data de 8 mai el prezentându-se pentru ultima dată la poliţie, conform termenilor controlului judiciar, iar în 13 iunie Curtea de Apel Bucureşti a emis mandat european de arestare pe numele său.

Dosarul de supraveghere a omului de afaceri Avraham Morgenstern, dispărut deşi se afla sub control judiciar, a fost repartizat unui poliţist al Compartimentului de supravegheri judiciare, care nu a sesizat instanţa despre lipsa acestuia şi despre încălcarea obligaţiei de a se prezenta la Poliţie. Corpul de Control al MAI a sesizat DNA în cazul poliţistului, suspectat de favorizarea făptuitorului. În plan administrativ, s-a dispus cercetarea prealabilă a conducerii Secţiei 6. De asemenea, într-o conferinţă de presă, reprezentanţii Poliţiei Capitalei au anunţat că şeful Secţiei 6 de Poliţie şi adjunctul său au fost sancţionaţi, fiind trecuţi pe posturi inferioare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri