Caută
Close this search box.

Canicula pune pe jar autoritățile locale. Polițiștii locali verifică piețele

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a solicitat Poliţiei municipale şi poliţiilor de sectoare să facă controale în pieţe pentru a se asigura că marfa este depozitată în condiţii bune şi nu în soare, dar şi să ia măsuri în cazul persoanelor fără adăpost care cerşesc.

„În continuare sunt persoane fără adăpost care dorm pe străzi. Vă rog să luaţi măsuri să nu existe persoane fără adăpost care dorm pe unde nimeresc, pentru că este un pericol foarte mare, sunt temperaturi ridicate. Avem centre sociale în care aceste persoane trebuie duse. Rog poliţia municipală şi poliţiile de sector să sesize orice cetăţean care este în această situaţie şi să ia măsuri în situaţia părinţilor iresponsabili care ies la cerşit cu copiii. Am văzut în intersecţii, pe caniculă, părinţi cu copii la cerşit. Sesizaţi autorităţile competente”, s-a adresat primarul reprezentanţilor poliţiei.

De asemenea, edilul le-a spus operatorilor de salubritate să ia măsuri în ceea ce priveşte deşeurile menajere, astfel încât să nu existe saci de gunoi lăsaţi afară, în soare, lucru care ar putea avea efecte negative atât asupra mediului, cât şi asupra sănătăţii oamenilor.

Potrivit managerului Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu, în ultimele 48 de ore, aproape 3.000 de apeluri au fost înregistrate la serviciul de Ambulanţă, 1.482 dintre ele fiind urgenţe de cod roşu şi cod galben. Dintre cele 322 de cazuri urgente din locurile publice, peste 100 au fost cazuri de leşin.

„De la ASSMB, am primit undă verde ca persoanele fără adăpost să fie preluate de ambulanţe şi să fie duse la spitalele primăriei. Sunt persoane care nu doresc să fie duse la spital, dar vom încerca să le convingem să nu rămână în soare”, a mai spus Alis Grasu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri