Caută
Close this search box.

Daniel Buda: „Alianţa PSD-ALDE nu se mai satură să îşi bată joc de români“

Ministerul Finanţelor a redactat un proiect de ordonanţă de Guvern prin care urmează să fie modificat Codul Fiscal, principalele noutăţi fiind majorarea semnificativă a accizelor la carburanţi de la 1 septembrie, ceea ce înseamnă că şoferii vor plăti mai mult pentru benzină şi motorină, în timp ce patronii sau acţionarii companiilor nu mai plătesc deloc impozit pe dividende din 2018. Eliminarea impozitului pe dividende era o măsură prevăzută în programul de guvernare, în timp ce creşterea accizelor pe carburanţi nu figura în niciuna dintre variantele programului de guvernare al coaliţiei PSD-ALDE. Astfel, proiectul de ordonanţă prevede că, de la 1 septembrie, acciza pentru benzina fără plumb va fi de 2.643,39 lei/tonă, respectiv 2.035,40 lei/1.000 de litri, iar acciza pentru motorină va fi de 2.245,11 lei/tonă, respectiv 1.897,08 lei/1.000 de litri. În prezent, accizele sunt de 1.656,36 lei/1.000 litri pentru benzina fără plumb şi de 1.518,04 lei/1.000 litri pentru motorină, ceea ce înseamnă o creştere a accizei la benzina fără plumb cu 23% şi a accizei la motorină cu 25%. La benzina cu plumb, mai puţin utilizată, acciza creşte cu 19,5%, de la 1.948,23 lei/1.000 litri în prezent până la 2.327,27 lei/1.000 de litri.

”Acuz Guvernul Tudose de crimă cu premeditare împotriva economiei româneşti. Pentru a putea scoate bani din piatră seacă ca să facă faţă la majorările salariale şi la majorările de pensii fără suport în realitatea economică, Guvernul Tudose ia doar măsuri care duc la distrugerea economiei româneşti. Am văzut intenţia Guvernului de a majora accizele pe combustibil. Readuc aminte că de la 1 ianuarie s-a renunţat la supraacciza de 7 eurocenţi pe combustibil. Practic, astăzi Guvernul nu face altceva decât să revină asupra măsurii pe care a promis că o va lua, şi anume aceea de a anula supraacciza la combustibil, cu efecte devastatoare asupra economiei”, a declarat preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban.

Şi euroalesul Daniel Buda, şeful Partidului Naţional Liberal Cluj, a avut o reacţie pe măsură. „De mai bine de 7 luni, România se află sub cod roşu de minciună şi lipsă de moralitate! Pentru alianţa PSD-ALDE, propriul program de guvernare este opţional! Alianţa de Guvernare PSD-ALDE nu se mai satură să îşi bată joc de români. După ce acum mai bine de o lună de zile au modificat programul de guvernare votat de cetăţeni la alegerile parlamentare, noul program nici măcar nu este respectat. Noile biruri puse în cârca românilor şi a mediului privat nu doar că nu sunt stipulate în programul de guvernarea dar nici nu sunt discutate în prealabil cu cei cărora li se adresează. Cea mai nouă găselniţă a Guvernului este intenţia de a majora accizele pe carburanţi începând cu 1 septembrie. Iresponsabilul Liviu Dragnea şi-a dat seama că sacul cu banii publici are fund iar mâna Guvernului a ajuns chiar la fundul sacului. Românii au fost păcăliţi în tot acest timp că vor avea salarii şi pensii majorate, că taxele şi impozitele către stat vor scădea însă… SURPRIZĂ!!! PSD-ALDE a dat cu o mână iar acum ia înapoi cu două! Coaliţia PSD-ALDE care, în mai puţin de 7 luni, a dat României 2 guverne mincinoase şi lipsite de orice moralitate trebuie să înceteze să îşi mai bată joc. În România domneşte în acest moment un aer de incertitudine, de impredictibilitate iar aceste aspecte generează fuga investitorilor străini din ţara noastră. Liviu Dragnea şi premierul Mihai Tudose trebuie să iasă public şi să prezinte de urgenţă situaţia actuală a economiei şi birurile pe care intenţionează să le mai aplice. Românii au acest drept, domnilor guvernanţi, pentru că banii sunt ai lor şi nu ai PSD-ALDE!”, a declarat Daniel Buda.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri