Cu toții iubim Londra dar să trăiești acolo este cu adevărat scump. Viața este atât de costisitoare în capitala britanicilor încât compania Samsung nu dorește să își înființeze birouri acolo.

Samsung Next, un fond de tehnologie de 150 milioane USD, deținut de compania sud-coreeană, a ales să aibă sediul său european în Berlin, în loc de Londra, deoarece nu au mai rămas cartiere în care nivelul de trai să fie unul rezonabil.

Felix Petersen, directorul executiv, a declarat pentru The Times că viața în Londra este mult prea scumpă ceea ce înseamnă că este „din ce în ce mai greu pentru oameni să construiască companii”.

Acesta a mai declarat:

„Londra nu este deloc un oraș plăcut în care să trăiești, dacă nu ești foarte bogat, deoarece costurile sunt foarte mari, de la nevoia de a te deplasa și până la infrastructură. Și asta mai ales pentru tineri. În Berlin, puteți face lucruri fără prea mulți bani. Puteți să vă plimbați sau să vă așezați într-un parc. Există zone necomercializate.”

Petersen a mai adăugat că este practic imposibil să aibă copii în Londra, deoarece este extrem de scump de locuit acolo.

Directorul executiv al Samsung Next este un angajator căruia îi pasă în mod cert de fericirea și calitatea stilului de viață pe care îl au angajații săi.

Prețul mediu al unei case în Londra este de aproximativ 500.000 lire sterline, încadrându-se astfel în topul celor mai scumpe orașe din lume.

Berlinul este considerat a fi relativ accesibil, mai ales atunci când îl comparați cu alte orașe germane precum Munchen și Frankfurt.

Foto: unilad.co.uk

41 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 3 =