Caută
Close this search box.

Doamnele din zona roșie

M-am tot gândit ce titlu să pun unui text despre doamnele din PSD. De fapt, scriu despre cele mai puternice doamne din cel mai mare partid din România: Gabriela Firea, Olguța Vasilescu și Carmen Daniela Dan.

Dacă vorbim despre Gabrela Firea, începem cu preluarea ELCEN de Primăria Capitalei. Un lucru excepțional, pe cale să se finalizeze, pe care nu l-a reușt niciunul dintre primari. Firea a reușit să spargă mafia si interesele din jurul acestei instituții, lucru care ne-a arătat că are sprijin masiv în interiorul propriului partid. Acest ultim aspect îi conferă o poziție politică extrem de consolidată, motiv pentru care nu m-as mira ca ambițioasa primăriță să ajungă șefa PSD-ului într-un timp record.

Dar să revenim la prestația din sfera municipalității, acolo unde interesul cetățenilor ar trebui să fie major. Ultima știre care mi-a atras atenția a fost că primăria nu mai finanțează proiectul Marii Uniri, sculptura maestrului Bolborea. Așa pur și simplu, fără nicio explicație în prealabil, doar că presa a sărit în sus și și-a dat cu părerea în legătura cu calitatea artistică a lucrării. Ceea ce face primăria e intolerabil, dacă nu ține chiar de zona incompetenței. E inadimisibil ca o instituție publică de prim rang să se joace de-a concursurile și proiectele. Este a doua oară în decurs de câteva luni (vă aduceti aminte, desigur, de amatorismul cu care a fost tratat concursul pentru logo-ul Bucureștiului) când PMB revine, fără o analiză serioasă, asupra unei decizii.

Să mergem acum la Olguța Vasilescu, cel mai competent ministru în funcțiune, cum s-a autodefinit. Asistăm la un circ cu presiune uriașă pe bugetul național: pensiile polițiștilor. Degeaba ieși cu declarații și spui că lucrurile sunt aberante, trebuie îndreptate, anomalia legislativă a fost emisă de Ministerul Muncii, în mandatul Olguței. Dincolo de demagogia declarațiilor sau de polemica, cel mai probabil prost regizată, a unor poziții publice, nota de plată a absurdităților din reglementarea cu pricina va fi suportată exclusiv de noi.

Cât despre Carmen Daniela Dan, ministrul de Interne, fața ei de panseluță nu mai convinge pe nimeni. Ai 700 de cereri de pensionare pe masă într-un sistem subdimensionat și declari la televizor că totul este în regulă. Când Guvernul din care faci parte gafează grav pe un domeniu pe care îl gestionezi, înseamnă că ai o problemă serioasă de competență dacă nu ripostezi exemplar.

Cam atât despre doamnele tari din PSD. Deocamdată, să ne bucurăm de vacanță că țara se află pe mâini frumoase și pricepute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri