Caută
Close this search box.

Donald Trump: Coreea de Nord şi-a exprimat dispreţul faţă de comunitatea internațională

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a emis marţi un comunicat în care precizează că testul balistic efectuat de regimul de la Phenian reprezintă un act de dispreţ faţă de vecinii ei şi faţă de comunitatea internaţională, relatează Politico.com.

”Lumea a primit mesajul Coreei de Nord: acest regim a semnalat dispreţul său faţă de vecinii săi, faţă de toţi membri Organizaţiei Naţiunilor Unite şi faţă de standardele minime de comportament internaţional acceptabil. Acţiunile ameninţătoare şi destabilizatoare nu fac decât să crească starea de izolare a regimului nord-coreean în regiune şi în întreaga lume. Toate opţiunile sunt pe masă”, se arată în comunicatul emis de Casa Albă.

După testul efectuat de regimul de la Phenian, Trump a avut o convorbire telefonică de aproximativ 40 de minute cu prim-ministrul Japoniei, Shinzo Abe. Detalii legate de convorbirea dintre cei doi au fost oferite de către The Associated Press, menţionându-se că SUA este ”100% alături de Japonia”.

Marţi, regimul de la Phenian a lansat o rachetă balistică care a zburat deasupra nordului Japoniei şi s-a prăbuşit în Oceanul Pacific. Acest test vine în contextul în care SUA şi Coreea de Nord desfăşoară exerciţii militare în regiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri