Caută
Close this search box.

Donald Trump: Kim Jong-Un „începe să ne respecte”. Coreea de Nord continuă înarmarea

Președintele american Donald Trump a estimat marți la Phoenix (Arizona) că retorica sa agresivă față de Coreea de Nord a dat rezultate și că omologul său nord-coreean Kim Jong-Un începe să „respecte” Statele Unite ale Americii, relatează France Presse.

„Unii au spus că am mers prea tare. Dar nu a fost atât de tare”, a declarat Trump în fața a mii de susținători ai săi în cadrul unei reuniuni publice. „Iar Kim Jong-Un, eu iau în considerare faptul că — cred eu — începe să ne respecte”, a afirmat președintele american. „Și poate, probabil nu, dar poate că ceva pozitiv ar putea ieși din asta”, a adăugat el.

Aceste afirmații intervin după ce secretarul de stat american Rex Tillerson a salutat anterior „nivelul de reținere” al Phenianului de la înăsprirea sancțiunilor economice de către ONU, arată Agerpres.

„Mă bucur să văd că regimul de la Phenian a arătat un anumit nivel de reținere pe care nu l-am văzut în trecut”, a declarat Tillerson în cursul unei conferințe de presă.

El speră că absența testelor cu rachetă sau cu bombă nucleară semnalează dorința Phenianului de a începe negocieri directe cu Washingtonul, „la un moment dat în viitorul apropiat”.

Aceste afirmații intervin după o perioadă de tensiune la începutul lunii august între SUA și Coreea de Nord, președintele american amenințând Phenianul cu „foc și furie”.

La rândul său, liderul nord-coreean a ordonat fabricarea de motoare de rachetă și ogive pentru rachete balistice intercontinentale (ICBM) suplimentar, au relatat media oficiale de la Phenian.

Sursa foto: CNN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri