Caută
Close this search box.

Fără precedent : fotbalistul nr.1 al lumii riscă 15 ani de închisoare cu executare

Campion al Europei cu naționala Portugaliei, de 8 ori câștigător al Ligii Campionilor și de patru ori considerat cel mai valoros fotbalist al Lumii (Balonul de Aur), lusitanul Cristiano Ronaldo (32 de ani, născut în aceeași zi cu Gheorghe Hagi, 5 februarie) riscă acum o pedeapsă de 15 ani de închisoare cu executare, fapt fără precedent în lumea sportului la un nivel atât de înalt.

Acuzat oficial de evaziune fiscala de 15 milioane de euro, starul lui Real Madrid a fost audiat luni timp de 90 de minute la un tribunal madrilen. Conform presei spaniole, atacantul lui Real a spus că este nevinovat și că ar fi persecutat doar pentru că se numește Cristiano Ronaldo.

Postul de televiziune Cadena COPE anunță că situația lui Ronaldo nu e deloc roză, ba chiar a devenit gravă, el riscând o pedeapsă de până la 15 ani de inchisoare cu executare, plus o amenda de 75 de milioane de euro, în cazul în care nu iși va recunoaște culpa. Dimpotrivă, dacă ar recunoaște că e vinovat, Ronaldo ar primi o sentință cu suspendare, exact așa cum a fost cazul cu Leo Messi (care însă fusese acuzat de o evaziune mult mai mică, de ”doar” 4 milioane de euro). Chiar și recunoscând, Ronaldo ar mai primi, pe lângă pedeapsa cu suspendare, o uriașă amendă de 28 de milioane de euro! În rechizitoriul procurorilor, portughezul e acuzat că ar fi început să plătească taxe doar cand au început controale în lumea fotbalului, dar nu a achitat suficient.

Sentința în procesul lui Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, dacă acesta va avea loc iar el nu își va recunoaște vinovăția, va veni abia în 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri