Caută
Close this search box.

Fenomen straniu: peștii s-au sufocat în Lacul Morii

Mii de pești morți au fost descoperiți pe malul Lacului Morii din București. Îngroziți din cauza dezastrului ecologic, oamenii, care locuiesc în cartierul Crângași, din sectorul 6, au alertat Poliția și Serviciul de Protecție a Mediului. Reprezentanții Apele Române spun că peștii au fi murit din cauza scăderii cantității de oxgen din apă

Oamenii din cartierul Crângași au avut parte, vineri dimineață, de o imagine de coșmar, după ce au văzut sute de pești morți pe malul Lacului Morii. Au alertat autoritățile.

Sosiți la fața locului la ora 7,00 lucrătorii Administrației Naționale Apele Române au prelevat imediat probe de apă și probe biologice provenite din exemplare de pești morți, pentru identificarea cauzelor care au dus la producerea unui  astfel de incident.

În urma rezultatului probelor prelevate s-a constatat faptul că din cauza temperaturilor ridicate înregistrate, în ultima perioadă, s-a produs o reducere a concentrației de oxigen în apă până la valoarea de 1,23 mg/l față de 6 mg/l valoarea minimă admisibilă. Practic, peștii s-au sufocat în apă.

Timp de trei zile, începând de vineri și până duminică, inclusiv, specialiștii din cadrul A.N. ”Apele Române”  colectează cantitatea  de cca 200 kg de pește mort, în vederea predării unui operator economic autorizat pentru neutralizarea deșeurilor biologice.

Mihai Barbu, locuitor al cartierului Crângași, a declarat că stă de 30 de ani în zonă, dar nu a mai întâlnit așa ceva.

”Se mai întâmplă să apară pești morți în august, dar nu așa de mulți ca anul acesta. Și nu am mai văzut raci să vină la mal… e un fenomen ciudat. Am mai văzut într-un an două broaște țestoase, mici, dar raci, niciodată! Dacă mai ține mult căldura, vă dați seama că mirosul de pește mort ne va termina”, a spus  Mihai Barbu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri