Caută
Close this search box.

Impresionat de tragedie, Donald Trump promite sprijin deplin victimelor furtunii Harvey

Președintele american Donald Trump este așteptat marți în Texas, lovit de inundații fără precedent în urma trecerii furtunii Harvey, în dorința de a arăta unitatea țării în fața acestei „teribile tragedii”, relatează AFP.

Însoțit de Prima doamnă, Melania Trump, președintele american s-au oprit la vest de Houston, al patrulea oraș ca mărime din SUA, amenințat de creșterea nivelului apelor, pentru a constata la fața locului prejudiciile provocate de intemperii acestui uriaș stat sudic, al doilea ca mărime din țară.

„Starea de spirit a oamenilor este incredibilă”, a subliniat el luni, referindu-se la ajutorul reciproc între vecini, prieteni sau „necunoscuți” în fața acestui uragan devastator, cel mai puternic care a lovit teritoriul american după Katrina, în 2005.

„Suntem o familie americană, ne luptăm împreună”, a afirmat Donald Trump, dornic să pozeze într-un unificator al națiunii, un rol pe care nu a reușit să-l joace în cele șapte luni de când se află la Casa Albă, deoarece a generat crize și a alimentat sciziuni, notează agenția menționată de presă.

La fața locului, mobilizarea pentru a veni în ajutor victimelor inundațiilor este maximă. Agenția federală pentru situații de urgență FEMA se pregătește pentru adăpostirea a 30.000 de persoane în centre de urgență în regiune.

Greg Abbott, guvernatorul Texasului, i-a mobilizat luni pe toți cei 12.000 de soldați ai Gărzii Naționale din Texas, după ce într-o primă fază mobilizase 3.000.

Acest corp de rezerviști, compus din civili care participă cu regularitate la pregătirea militară obișnuită, va fi responsabil de securitate și salvare.

„Vom trece prin asta, vom ieși mai puternici. Și credeți-mă noi vom fi mai mari, mai buni, mai puternici ca oricând. Reconstrucția va incepe. Și în cele din urmă, va fi ceva foarte special”, a declarat Donald Trump, citat de DPA. El a promis sprijinul deplin al guvernului federal pentru Texas și Louisiana, care continuă să se lupte cu inundațiile în urma trecerii uraganului Harvey.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri