Caută
Close this search box.

Israel: Un elicopter militar s-a prăbușit; pilotul a murit iar copilotul este grav rănit

Un elicopter Apache israelian s-a prăbușit luni seara în timpul unui antrenament militar în sudul Israelului, într-un accident soldat cu moartea pilotului și rănirea gravă a copilotului, a confirmat pentru agenția EFE un purtător de cuvânt al armatei.

„Un elicopter s-a prăbușit la o bază a Forțelor Aeriene israeliene din sudul țării. Un ofițer în rezervă și-a pierdut viața, în timp ce celălalt a fost rănit extrem de serios și transportat la spital. Familiile celor doi au fost informate”, a declarat sursa citată.

Copilotul, care a supraviețuit, este militar activ.

Elicopterul s-a prăbușit aproape de baza aeriană Ramon, în jurul orei 21.00.

Accidentul are loc la două luni după ce un alt Apache a trebuit să aterizeze pentru o alertă de securitate și la o săptămână după ce un elicopter a fost nevoit să facă o aterizare de urgență, a informat Haaretz online, citat de EFE.

„Comandantul forțelor aeriene, Amir Eshel, a cerut ca incidentul să fie investigat și a ordonat ca, până la finalizarea cercetărilor, toate elicopterele din această flotă să fie consemnate la sol”, a mai precizat purtătorul de cuvânt pentru agenția citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri