Caută
Close this search box.

Larisa Iordache – aur la bârnă, după individual compus la Campionatul Mondial Universitar de la Taipei

larisa iordache

Larisa Iordache (21 ani) a adus României a doua medalie de aur la Campionatele Mondiale Universitare de la Taipei, miercuri, în finala pe aparate de la sol, după ce, cu o zi în urmă, urcase pe prima treaptă a podiumului în concursul de individual compus.

Gimnasta legitimată de CS Dinamo a fost notată de arbitri cu 13,800 după evoluţia din finala de la sol. Chiar dacă nota a fost mai mică decât cea primită de larisa înn competiţia celor mai complete gimnaste, de marţi (14.050), Iordache a reuşit să se impună la diferenţă minimă în faţa japonezei Asuka Teramoto (13,766) şi a rusoaicei Liliia Akhaimova (13,533 – cu cel mai greu exerciţiu din finală – două zecimi în plus la dificultate faţă de sportivele care au devansat-o pe podium).

Miercuri, românca a avut trei finale pe aparate. Şi-a început evoluţia în ultimul act de la paralele, însă nu a repetat evoluţia bună din calificări, care o propulsase spre finală cu prima notă. De la 14,150, Larisa a scăzut la 13,800 – nota din finala de la paralele – şi a ratat podiumul, clasându-se în final pe poziţia a cincea.

În programul Larisei a urmat finala de la bârnă: a primit o notă mai mare decât în calificări (13,666 faţă de 13,450), însă poziţia în clasamentul finalei a fost acelaşi – trei şi medalie de bronz, care a încălzit-o pentru exerciţiul de aur de la sol.

România se află în prezent pe poziţia a 15-a în clasamentul pe medalii, cu patru medalii, toate aduse de gimnastică: 2 x AUR prin Larisa Iordache – la sol şi individual compus, 2 x BRONZ prin Larisa Iordache – la bârnă şi Andrei Muntean la sărituri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri