Caută
Close this search box.

Măsuri drastice de securitate pentru vizita președintelui Franței

Vizita președintelui Franței, Emmanuel Macron, pe teritoriul României, aduce unele dintre cele mai sporite măsuri de securitate astfel încât, Serviciul de Pază şi Protecţie (SPP), ofiţeri SRI şi mascaţi din trupele speciale vor să fie siguri că liderul francez va fi în deplină siguranță în București.

Paza lui Emmanuel Macron pe teritoriul ţării noastre va începe încă de pe pista aeroportului Otopeni şi se va termina când şeful statului francez va părăsi România, potrivit Digi24.

Ovidiu Marincea, purtătorul de cuvânt al SRI a declarat: „Avem echipe de intervenţie contrateroristă şi pirotehnică la aeroport, atât la plecări, cât şi la sosiri”.

Preşedintele Franţei ajunge în România puţin după ora 12.30 și va fi preluat de agenții SPP imediat după coborârea din avion. Apoi, va fi primit la salonul oficial al Aeroportului Otopeni și ulterior, se va îndrepta spre Palatul Cotroceni pe un culoar securizat, pe Drumul Naţional 1.

Purtătorul de cuvânt al SRI a mai precizat: „Avem o echipă în alarmă de intervenţie contrateroristă cu un dispozitiv complet. Asta înseamnă şi asalt, înseamnă şi lunetişti. Avem echipe care patrulează prin Bucureşti, în anumite zone. Şi avem, evident, sprijin informativ pe care îl oferim de fiecare dată celorlalte instituţii ale statului, fiecare după atribuţiile sale”.

Preşedintele Franţei va fi vegheat şi de la înălţime. Pe toate clădirile înalte adiacente traseului vor fi amplasaţi lunetişti.

De monitorizarea traseului se vor ocupa ofiţerii Serviciului Român de Informaţii. Sunt ajutaţi de poliţişti rutieri şi mascaţi din trupele speciale. Ofiţerii de la Pază şi Protecţie vor avea întotdeauna o variantă de urgenţă pentru traseul iniţial. Orice eveniment neprevăzut poate schimba direcţia coloanei oficiale, potrivit sursei citate.

Emmanuel Macron va putea admira şi replica faimosului Arc de Triumf de pe Champs-Élysées. De data aceasta în Bucureşti, pe şoseaua Kiseleff.

Primul drum al lui Emmanuel Macron va fi la Palatul Cotrocenui. Aici se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis. Piaţa Victoriei se va transforma şi ea într-o fortăreaţă. Aici, zona este supravegheată de pe clădirile înalte. La Guvern, preşedintele Franţei se va întâlni cu premierul Mihai Tudose. Vizita preşedintelui francez va dura doar câteva ore.

Un răspuns

  1. ocazie excelenta ca giohanala de Sibiu sa mai abata atentia multimii de la faptul ca rolul sau este de a canaliza resursele Romaniei spre austro-germania, asa ca -pentru diversiune- ii va creste si Frantei „dreapta parte” la marea vanatoare …Plus ca astfel ii multumeste personal lui Macron, care s-a indurat sa vina si sa-l mangaaie pe crestet, in propriul barlog, cea ce – nu-i asa?- face bine la imagine, sitiindu-se ca noi, romanii, am fost de secole, francofili si chiar francofoni, daca lasam la o parte faptul ca Jandarmeria i-a urat lui Macron „bine ai venit”, in ENGLEZA( ***) …Intotdeauna m-am intrebat de ce acest maldar de slana umana (giohanel) nu a plecat in Germania, la vremea (dinainte de „89) cand sasii , svabii(etc. adica oricine avea sansa) statea la coada si cara plocoane oriunde , numai sa plece din Romania? Mai ales ca pentru ei era program f. special, erau platiti (efectiv, cred ca la kilogram-singurul motiv pentru care l-ar fi refuzat nemtii!) de statul german…Individul nu a plecat pentru ca era ginere de securist si avea mentalitatea respectiva, el a fost pregatit pentru a ajunge cat mai sus si astfel sa poata lucra cat mai efectiv impotriva Romaniei si a romanilor.Pentru ca(asa cum zicea Vasile Stoica, un apropiat al lui Bratianu), sasii nu au fost deloc armonizati cu romanii, dimpotriva ei au foat aliatii de nadejde fie ai ungurilor fie ai nemtilor(dupa timpuri), scopul lor este doar unul, de a se instapani in Roamnia si a spolia tara in folosul austro-germanilor, unde -pentru a cata oara?- se vor intoarce din nou…Probabil ca Angela M. ii va ” cumpara” -de data asta- nu la tona( mai potrivit) ci la suprafata, adica cate ha. de pamant au reusit sa vanda strainilor…(*** in fond La Belle Epoque-sau Belle Epoque-un trio francez vocal)- cu „Black is Black”, etc., a ajuns pe ceva top-uri muzicale de varf, pentru ca , cantau in Engleza, asa si cu celebrul duet vocal spaniol Baccara, au spart topurile cu „Boogie, Boogie”, cantat tot in ENGLEZA…Iar asta cu peste 30 de ani in urma!!!)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri