Caută
Close this search box.

Orchestra Națională Radio și Orchestra de Cameră Radio își dau întâlnire în Piața Festivalului Enescu

Orchestra Națională Radio și Orchestra de Cameră Radio își dau întâlnire cu publicul la două concerte în aer liber, în atmosfera inconfundabilă a Pieței Festivalului George Enescu, pe 3 și 5 septembrie.

Accesul publicului la concertele programate în Piața Festivalului pe durata desfășurării Festivalului Enescu este liber, în limita locurilor disponibile.

Primul ansamblu al Radiodifuzunii care va urca pe scena neconvențională a Pieței Festivalului este Orchestra Națională Radio, duminică, 3 septembrie, de la ora 20:00, sub bagheta dirijorului Cristian Oroșanu, cu participarea violonistului de origine cehă Roman Patočka. Un mix muzical din repertoriul internațional va face deliciul publicului: programul serii va debuta cu Rapsodia Română nr. 2 de George Enescu, pentru a continua cu Uvertura cubană de G. Gershwin, cu Rondo capriccioso de C. Saint-Saëns, piesa Humoresque de A. Dvořák, lucrarea Zigeunerweisen de P. Sarasate, Meditation from Thais de J. Massenet, lucrarea Czardas de V. Monti, și se va încheia cu piesa Spartacus, semnată de compozitorul de origine armeană A. Haciaturian. Orchestra Națională Radio va reveni pe agenda Festivalului Enescu miercuri, 13 septembrie, la Sala Palatului, când va concerta alături de Corul Academic Radio, sub bagheta dirijorului Lawrence Foster, într-un eveniment în premieră la festival, interpretarea versiunii concertante a operei Mathis der Maler de Hindemith, se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor remis MagnaNews.

Orchestra de Cameră Radio va încânta publicul pe scena Pieței Festivalului, marți, 5 septembrie, sub bagheta dirijorului Tiberiu Oprea. Protagonista serii este pianista Mădălina Pașol, absolventă a Universității de Arte din Berlin, în prezent cadru didactic la Universitatea de Muzică din București. Pe afișul serii se vor afla Suita Abdelazer de H. Purcell, Concertul nr. 13 în Do major pentru pian și orchestră de Mozart și Serenada în Do major pentru orchestră de coarde Op. 48 de Ceaikovski.

Prezența Orchestrelor și Corurilor Radio la Festivalul Enescu 2017, alături de cele mai apreciate orchestre în plan internațional și de cei mai mari artiști ai scenei muzicale, va fi completată de Corul de Copii Radio, condus de dirijorul Voicu Popescu, care va evolua în concertul de deschidere al Festivalului, pe 2 septembrie, la Sala Palatului, în compania celebrei London Philharmonic Orchestra, sub bagheta dirijorului Vladimir Jurowski, în versiunea concertantă a operei Oedipe de George Enescu.

Corul Academic Radio, pregătit de dirijorul Ciprian Țuțu, va susține două concerte în cadrul Festivalului: luni, 4 septembrie, alături de Russian National Orchestra, condusă de Mikhail Pletnev, și miercuri, 13 septembrie, alături de Orchestra Națională Radio.

Foto: Alexandru Dolea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri