Caută
Close this search box.

PMB a instalat 20 de puncte anticaniculă în cele mai aglomerate zone din București

Primăria Municipiului București a instalat, la solicitarea Primarului General Gabriela Firea, 20 de puncte de combatere a caniculei în cele mai aglomerate zone din Capitală.

În acest sens, PMB, prin ASSMB, a montat containere și corturi anticaniculă iar operatorii de salubritate din toate sectoarele au obligația să intensifice programele de stropit ( în intervalul orar stabilit) și să evacueze mai des deșeurile menajere acolo unde este necesar, potrivit unui comunicat de presă al PMB remis MagnaNews. Astfel, în cadrul campaniei anticaniculă, Primăria Municipiului București a achiziționat 10 containere care au fost montate în următoarele locații:

1. Piața Romană – rond ASE
2. Piața Universității- spital Colțea
3. Piața Moghioroș
4. Șos Ștefan cel Mare intersecție cu str Barbu Văcărescu
5. Piața Iancului
6. Piașa Muncii
7. Piata Crângași
8. Gara de Nord
9. Piața Roma – str Gabroveni
10. Str.11 Iunie colț cu Bld.Regina Maria

Containere anticaniculă, care reprezintă o premieră în Capitală, sunt dotate cu canapea medicală, scaune, dozator de apă, trusă medicală de prim-ajutor, tensiometru, stetoscop, consumabile necesare funcționării corecte (dezinfectanți, mănuși de unică folosință, cearceafuri de unică folosință, etc) și aparat de aer condiționat. Lângă aceste puncte de prim-ajutor sunt amplasate și toalete ecologice. Asistența medicală la aceste containere este asigurată de personalul medical din cadrul ASSMB. Reamintim că în alte 10 locații sunt montate corturi cu personal medical voluntar de la SABIF. Corturile anticaniculă sunt amplasate în următoarele zone: Piața Victoriei, Piața Romană – metrou,  Piața Universității – Arhitectură, Piața Unirii – bd. Regina Maria, Piața Unirii – Magazin Unirea,  Dristor – metrou, Parcul Herastrau, Magazinul Bucur Obor, Parcul Carol,  Parcul Cismigiu. Totodata, toate spitalele aflate in subordinea Municipalitatii sunt pregatite pentru a răspunde solicitărilor cetățenilor și pentru a asigura confortul pacienților în aceste perioade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri