Caută
Close this search box.

Poliția israeliană a interogat-o pe soția premierului Benjamin Netanyahu, suspectă de fraudă

Poliția israeliană a interogat-o miercuri pe Sara Netanyahu, soția premierului Benjamin Netanyahu, suspectată de fraudă, informează presa din Israel, citată de AFP.

Sara Netanyahu a răspuns întrebărilor anchetatorilor timp de două ore, afirmă radioul public. Acuzația care i se aduce este de a fi deturnat fonduri publice în scopul unor cheltuieli personale, în reședința privată și cea oficială folosită de prim-ministru, relatează Agerpres.

Acesta este suspectat de corupție și s-ar putea confrunta, la rândul său, cu mărturia unui fost șef de stat-major, potrivit acelorași surse. Avi Harow ar putea furniza probe împotriva lui Benjamin Netanyahu în schimbul imunității pentru propriile presupuse infracțiuni — corupție, abuz de încredere, conflict de interese și fraudă, scrie cotidianul Yedioth Ahronoth. Ziarul Haaretz adaugă că Harow a dat informații în două anchete împotriva premierului. Una dintre acestea vizează cadourile primite ilegal de la persoane foarte bogate, printre care miliardarul australian James Packer și producătorul Arnon Milchan de la Hollywood. Cealaltă se bazează pe suspiciuni că Netanyahu a încercat să încheie un acord secret cu directorul publicației Yedioth Ahronoth, pentru a beneficia de o imagine favorabilă, în schimbul defavorizării concurenței.

Nu este prima oară când soții Netanyahu sunt anchetați, reamintește AFP. Nici de această dată poliția nu a făcut niciun fel de declarații. Ministrul justiției, Ayelet Shaked, a apreciat că premierul nu are obligația legală de a demisiona dacă se depun mărturii împotriva sa. Ea a arătat că deocamdată nu există acuzații oficiale și a explicat că „acest gen de decizie îi aparține procurorului general și procurorului de stat”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri