Caută
Close this search box.

Putin se gândește dacă va candida pentru un nou mandat de șase ani

Vladimir Putin

Președintele rus Vladimir Putin, ales în funcție pentru prima oară în urmă cu 17 ani, a afirmat vineri că se va gândi dacă să candideze pentru un nou mandat în 2018, transmite DPA.

Kremlinul a fost evaziv în ultimele săptămâni în ce privește o candidatură a lui Putin (64 de ani) pentru un nou mandat de șase ani în alegerile din martie viitor. La începutul lunii iulie, purtătorul său de cuvânt a declarat că problema este încă nedecisă.

Aflat vineri într-o vizită în regiunea siberiană Buriatia, Putin a fost practic rugat de un veteran să candideze pentru realegere. ‘Avem o rugăminte pentru dumneavoastră. Când vor fi următoarele alegeri prezidențiale, toți vă rugăm să candidați din nou pentru acest post. Vom fi foarte fericiți’, a spus bărbatul, citat de agenția TASS.

Putin i-a răspuns politicos: ‘Bine, mă voi gândi la asta. Vă mulțumesc’.

Vladimir Putin a avut două mandate prezidențiale consecutive de patru ani, între 2000 și 2008, după care a devenit prim-ministru până în 2012, iar apoi din nou președinte.

La scurt timp după ce a câștigat al doilea mandat prezidențial, Constituția rusă a fost amendată pentru a permite șefului statului să dețină mandate de șase ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri