Caută
Close this search box.

Rachetele Coreei de Nord ar putea atinge cea mai mare parte a teritoriului SUA

Doi înalţi oficiali americani au precizat, luni, că cel mai recent test al unei rachete balistice intercontinentale efectuat de Coreea de Nord scoate în evidenţă capacitatea rachetelor regimului de la Phenian de a atinge majoritatea teritoriului Statelor Unite, relatează Reuters, preluat de Mediafax.

Evaluarea, făcută de doi oficiali americani sub protecţia anonimatului, a subliniat creşterea ameninţării venite dinspre dezvoltarea programelor nucleare şi balistice ale regimului de la Phenian, aspect ce sporeşte presiunile asupra Administraţiei Trump.

Oficialii Coreei de Nord au afirmat săptămâna trecută că Phenianul a efectuat cu succes un nou test cu rachetă balistică intercontinentală, ce ar avea capacitatea să lovească teritoriul Statelor Unite.

Kim Jong Un a supervizat testul efectuat vineri, catalogându-l drept un ”avertisment serios” pentru Statele Unite, care nu ar mai fi în siguranţă în eventualitatea în care Washingtonul ar lua decizia de a ataca Coreea de Nord.

Cu toate acestea, cei doi oficiali veniţi din sfera serviciilor de informaţii, au precizat că liderul de la Phenian urmăreşte dezvoltarea unei rachete balistice intercontinentale pentru a descuraja orice atac asupra Coreei de Nord şi pentru a dobândi legitimitate internatională. Ei au adăugat că Phenianul nu doreşte să atace SUA sau pe aliaţii ei deoarece asta ar reprezenta un act de sinucidere.

Oficialii Pentagonului nu au dorit să comenteze pe marginea acestor afirmaţii, însă au admis că recentul test efectuat de regimul de la Phenian a înregistrat cel mai lung zbor al unei rachete nord-coreene.

”Detaliile evaluării noastre sunt clasificate din motive pe care sper să le înţelegeţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, căpitanul Jeff Davis. Potrivit lui Davis, rachetele nord-coreene au capacitatea de a zbura cel puţin 5.500 de kilometri, intervalul minim pentru ca o rachetă să fie clasificată drept intercontinentală.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri