Relu Fenechiu a fost eliberat condiționat, după ce a efectuat trei ani și jumătate de închisoare. Decizia Tribunalului Vaslui este definitivă. Prejudiciul este de peste 5,5 milioane de lei și nu a fost recuperat, acesta fiind și motivul pentru care DNA s-a opus eliberării.

Relu Fenechiu a părăsit penitenciarul Vaslui. El a declarat că nu se mai întoarce în politică și că va face afaceri, dar nu cu statul. „Voi afaceri afaceri, nu mai vreau să aud de afaceri cu statul român Atâta timp cât statul mă lasă, voi face afaceri. Un om face afaceri dacă este lăsat să și câștige ceva. Dacă statul român consideră că tot ceea ce câștig trebuie să îi dau lui, atunci va trebui să găsesc o soluție, că trebuie să-mi întrețin și familia”, a spus fostul ministru.

El a mai spus că Sofica Dumitrașu, una dintre judecătoarele din completul de judecată, l-a vizitat în peniteniciar și i-a prezentat scuze. „Mi-a făcut o supriză incredibilă, venind la mine în detenție, la Jilava, și cerându-mi iertare.”

„Mi-a spus exact așa: Relu, te rog, iartă-mă! N-am avut ce face. Doamna Stanciu ne-a spus că trebuie să fie o decizie luată în unanimitate. Mi-a spus tot atunci că a rugat-o pe doamna Stanciu măcar să-i lase în pace pe oamenii nevinovați care sunt condamnați alături de mine, care chiar n-au nicio vină, și a spus că nu se poate, că așa trebuie să se întâmple”, a mai susținut fostul ministru.

El a mai spus că perioada în care a fost încarcerat a trecut „greu pentru mine, incredibil de greu pentru familie”.

În ceea ce privește prejudiciul nerecuperat, Relu Fenechiu a susținut că totul a fost un „bluf”.

„Vedeți telefonul ăsta? Să presupunem că eu vi-l vând, precum transformatoarele, și dumneavoastră spuneți că e scump și prost. Îmi cereți banii înapoi, dar dacă îmi cereți banii trebuie să îmi dați telefonul înapoi sau nu? Transformatoarele nu mai pot fi date înapoi. Totul a fost un mare bluf. Există o decizie a unei instanțe în acest sens. Marea problemă este că în justitția din România nu mai există o cale de atac, dar o vom găsi”, a adăugat el, citat de digi24.ro.

1 COMENTARIU

 1. Fenechiu era in permisie. S-a intors la Penitenciarul Vaslui cu o ora inainte de liberare
  (…)
  2-Judecatoarea si-a cerut iertare(…)
  3- Fenechiu a iesit din inchisoare si si-a cerut transformatoarele inapoi ca sa plateasca prejudiciul. (…)
  4- Prejudiciu in valoare de 5 milioane lei(…)///
  ________——–_______
  Asta da justitie, propusul eliberat era de fapt mai liber ca pasarea cerului, judecatorii isi cer iertare, el vrea sa revanda transformatoarele respective(obiectul cazului) inca odata, iar cei 5 milioane de lei vor fi recuperati la pastele cailor…Absolut demn de „Cartea Recordurilor”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 1 =