Caută
Close this search box.

Revanșă fabuloasă: Simona Halep o strivește pe tupeista Konta în două seturi

Fabuloasă revanșă a Simonei Halep în sferturile de finală de la Cincinnati Masters, în fața britanicei Johanna Konta (7 WTA), care o învinsese la Wimbledon, tot în sferturi de finală:

Simona Halep (2 WTA) – Johanna Konta (7 WTA) 6-4, 7-6 (1)

Apropo de meciul de la Wimbledon, care a avut două tie-break-uri și care se îndrepta și spre prelungirile setului decisiv, să ne reamintim că la utlma minge a acelui meci, tocmai când Simona se pregătea să lovească, un răcnet înfiorător și mizerabil a venit din tribunele la fel de mizerabile ale Wimbledon-ului, făcând-o pe Halep să se oprească și să cedeze game-ul (la 4-5) și meciul, împotriva tuturor regulilor, fără ca adversara sa să schițeze vreun gest Exact același lucru i se întâmplase lui Konta la Mamaia, la meciul de ”Fed Cup” România – Anglia, iar britanica a ieșit atunci de pe teren … plângând și strigând că nu se poate juca cu un astfel de public.Halep, însă, a putut ”juca”, și nu oriunde, ci la Wimbledon.

Și pentru a completa ”tabloul” uneia dintre cele mai obraznice și ipocrite jucătoare de tenis a momentului, să mai adăugăm că tot ea, Konta, a fost aceea care l-a atacat și ironizat în postări publice și insidioase pe Ilie Năstase, un sportiv care – discutând doar pe baza rezultatlore – a însemnat de cel puțin 10 ori mai mult decât Konta pentru istoria tenisului. În vreme ce Năstase a fost nr.1 mondial, la simplu, timp de un an de zile, Konta n-a trecut niciodată mai sus de locul 4 și nici nu a ajuns măcar în finala vreunui turneu de Grand Slam, cum a făcut-o Ilie de 4 ori ! Ca să nu mai vorbim de diferența de vârstă, pe care ”educația” britanico-australiano-maghiară a trecut-o voios cu vederea. C-așa-i în tenis.

Revenind la Cincinnati, să spunem că, totuși, Konta nu a evoluat deloc rău. Dimpotrivă. Dar Simona nu a mai lăsat-o de data aceasta să își bată joc de nimic, a condus-o cu 5-2 în ambele seturi și putea câștiga mult mai lejer… Halep a salvat 11 mingi de break în meci și, chiar și așa, fără să îi meargă prea bine primul serviciu, a câștigat în două seturi, după ce Konta se agățase cu disperare de fiecare schimb de lovituri și a salvat și ea 5 mingi de meci ale Simonei.

În prima parte, de la 1-2 Simona a întors la 4-1 și 5-2, iar în setul doi a condus tot cu 4-1 și 5-2. Românca a avut 3 mingi de meci chiar pe serviciul Johannei Konta, le-a ratat de puțin, dând speranțe adversarei sale și apoi ajungându-se la un tie-break care putea fi evitat.

3-0 a fost pentru Halep la tie-break, în continuare 4-1, 5-1, apoi s-a făcut 6-1 implacabil și încă, iată, încă 5 mingi de meci pentru cea mai valoroasă jucătoare de pe teren de pe teren, care de data aceasta nu a mai iertat nimic: tie-break zdrobitor, la ! !

CONSECVENTĂ CU OBRĂZNICIA ȘI PROASTA SA CREȘTERE DEJA CUNOSCUTE, KONTA A PĂRĂSIT IMEDIAT ARENA DE JOC, DUPĂ ULTIMA MINGE A MECIULUI, FĂRĂ SĂ SE OPREASCĂ NICI MĂCAR O CLIPĂ, PENTRU A ACORDA O MINIMĂ DECLARAȚIE ORI PENTRU A LE ARUNCA MĂCAR O PRIVIRE FANILOR SĂI CARE, ÎN POFIDA ÎNFRÂNGERII, O AȘTEPTAU LA IEȘIREA DIN TEREN. GEST SUB ORICE CRITICĂ. DE O GROSOLĂNIE GREU DE DEPĂȘIT.

Simona Halep va juca în semifinale cu Sloane Stephens (SUA), în fața căreia pornește ca favorită certă, după ce a învins-o recent în turul doi la Washington, cu 2-0 și un 6-0 sec în setul doi. Dacă va câștiga turneul de la Cincinnati, românca va trece pe locul 1 mondial WTA.

În cealaltă semifinală se vor întâlni Karolina Pliskova (numărul 1 mondial WTA) și Garbine Muguruza, recenta învingătoare de la Wimbledon. (Foto Daily Express)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri