Caută
Close this search box.

Samsung încearcă să depășească criza bateriilor  cu noul telefon Galaxy Note 8

Compania sud-coreeană Samsung a prezentat miercuri, la New York, noul smart phone Galaxy Note 8, cu ajutorul căruia speră să reușească să depășească criza bateriilor, care a obligat-o să retragă de pe piață modelul predecesor, Galaxy Note 7, relatează agenția EFE.

La un eveniment organizat în clădirea istorică Park Avenue Armory, plină până la refuz, președintele Departamentului de comunicații mobile al Samsung, DJ Koh, a mulțumit pentru încrederea în dispozitivele companiei, în pofida „decepției” provocate de modelul anterior, care a avut niște probleme „pe care nimeni nu le va uita”.

Galaxy Note 8, cu un ecran de 6,3 inchi și posibilitatea autentificării prin scanare de iris sau amprentă digitală, a trecut de proba de securitate a bateriilor „în 8 puncte” a Samsung, „cea mai riguroasă din industrie”, a precizat compania într-un comunicat.

Printre elementele de bază ale noului telefon-tabletă, Koh a menționat îmbunătățiri în ceea ce privește sensibilitatea pixului „Pen”, puterea camerei foto duale, cu stabilizator optic și capacitatea sa de multitasking, grație unei memorii RAM de 6GB și a unui procesor de 10 nm.

Ca și predecesorii din gama Note, modelul este rezistent la apă și praf, dispune de caracteristici wireless de încărcare rapidă, și, pe de altă parte, este compatibil cu dispozitivul DeX, care oferă o experiență la scris ca și un PC.

Galaxy Note 8, al cărui preț nu va depăși 1.000 de dolari, după cum a precizat Koh pentru CNBC, permite Samsung să lase în urmă problemele cu care s-a confruntat anul trecut, conducerea firmei preconizând că va depăși la vânzări popularul Note 5.

La puțin timp după lansarea Galaxy Note 7, în august 2016, Samsung a primit reclamații în legătură cu bateriile care pot lua foc în timpul încărcării, ceea ce a obligat-o să retragă telefonul de pe piață și, ulterior, să renunțe la fabricarea acestuia, în octombrie.

Toate acestea au generat o pierdere operațională de circa 4,863 miliarde euro (5,209 miliarde dolari), o fază pe care se pare că Samsung o depășește, deoarece deja a obținut profit și încasări record în trimestrul al doilea al acestui an.

Aceste rezultate au poziționat Samsung drept cea mai rentabilă companie din lume, în perioada menționată, înaintea Apple, și Galaxy Note 8 este ultima oportunitate a firmei sud-coreene de a-și impresiona clienții înainte ca Apple să prezinte noul său iPhone.

Începând de miercuri, și operatorii din România au anunțat că preiau de la clienți precomenzi pentru noul Samsung Galaxy Note 8. Aceștia vin cu o serie de oferte, respectiv clienții care înregistrează o precomandă vor primi gratuit un Samsung DeX, în limita stocului, dispozitiv ce permite conectarea lui Samsung Galaxy Note 8 la monitor, tastatura și mouse.

Telefonul poate fi achiziționat la un preț de la 259 de euro, împreună cu abonamentul Super Red 89, în cazul Vodafone, respectiv cu un avans de 150 euro pentru un abonament Orange Me 43 și o rată lunară de 27 euro pe o perioadă de 18 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri