Caută
Close this search box.

Simona Halep a abandonat în ”sferturi”, la Washington, din cauza căldurii

În sferturile de finala ale turnelui WTA de la Washington, Citi Open, Simona Halep (nr.2 WTA) a început în trombă, a condus cu 3-0 și a câștigat setul întâi cu 6-2, după care, în setul secund, am văzut o cu totul altă Simona, un cu totul alt ”film”, în care era evident că Simona nu mai este în plenitudinea forțelor ei fizice.

Simona Halep – Ekaterina Makarova (Rusia) 6-2, 3-6, 0-1 abandon

Oboseala evidentă, precum și problemele medicale pentru Halep au început după setul întâi, pe care l-a dominat categoric. În timpul setului al doilea Simona a avut un scurt dialog cu antrenorul său, Daren Cahill, care i-a transmis să apeleze la fizioterapeut, iar apoi a sfătuit-o direct să abandoneze,  pentru a nu risca o accidentare.

Simona a apelat apoi la medicul turneului, care i-a luat tensiunea. Se pare că problemele ei au fost provocate de canicula de la Washington, lucru care s-a observat și în partida anterioară, din optimi. Simona a acuzat amețeală și o stare de rău, iar după măsurarea tensiunii a decis imediat să abandoneze, fiind vorba, din surse neoficiale, de o valoare mărită a presiunii sanguine. Din păcate, Simona Halep a jucat pentru a treia oară consecutiv la ora locală 14, adică în miezul zilei, când căldura este cea mai mare la Washington.

În aceste condiții, Makarova (29 de ani), locul 59 WTA, care începuse setul decisiv cu un break, s-a calificat în semifinale, deși fusese dominată categoric în prima parte a partidei.

În urmă cu doi ani, la Toronto, pe o căldură excesivă, Simona Halep s-a retras în finala cu Belinda Bencici, o jucătoare cu mult sub valoarea sa.

(Foto: ProSport)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri