Caută
Close this search box.

Simona Halep, în premieră pe locul 1 în clasamentul WTA, dar în acela LIVE

Pentru prima dată în carieră, Simona Halep a urcat pe locul 1 în clasamentul WTA. Este vorba însă de ierarhia WTA LIVE, adică ordinea momentului, care nu este considerată oficială de către forul mondial al tenisului profesionist. Practic,ierarhia a fost stabilită în urma retragerii punctelor pe care sportivele le-au obținut la ediţia de anul trecut a US Open. Concret, constănțeanca are acum 5.985 de puncte, după ce a pierdut cele 420 de puncte din 2016, când a urcat doar până în sferturile de finală de la Flushing Meadows.

În acest clasament „live” – care, deși nu este identic cu vechiul ”clasament al adevărului” de la fotbal, are cam aceleași semnificații pentru suporteri – românca este urmată de Garbine Muguruza (Spania), cu 5.800 (după ce a pierdut ”doar” 60 de puncte), de Elina Svitolina (Ucraina), cu 5.410 puncte ( ea a pierdut 120 puncte) şi de actualul lider mondial al clasamentului oficial WTA, finalista ediţiei 2016 a US Open, Karolina Pliskova (Cehia), cu 5.100 puncte ( și o pierdere de1290 puncte din 2016).

Fostul llider mondial oficial Angelique Kerber (Germania), deținătoarea actuală a trofeului, a coborât de pe locul 6 pe locul 12, ea pierzând și cele mai multe puncte, adică pe acelea ale învingătorului, 3.156.

Ca de obicei, clasamentul oficial va fi comunicat în prima zi de luni de după încheierea turneului, adică peste două săptămâni,  la 11 septembrie şi va include, firește, punctele adunate la New York. După cum se știe, în funcție de rezultatele de la Flushing Meadows, nu mai puțin de 8 sportive pot deveni lider oficial WTA.

În turul I la US Open, Simona va juca în această noapte, după ora 2, cu rusoaica Maria Sharapova, fost lider mondial WTA, care a învins-o de 6 ori până în prezent. Sharapova nu vine, însă, într-o prea bună formă fizică și nici sportivă, după o recentă accidentare și după suspendarea primită în urma dopingului.

Un răspuns

  1. Poate ca Sharapova nu este intr-o forma buna, insa cu siguranta este teribil de FLAMANDA sa demonstreze ca valoarea ei nu a fost data de substante interzise, asa ca -cred eu- isi va da toata suflarea sa faca o figuratie mai mult decat buna… Insa sansele – teoretic- sunt egale, mai sunt doar cateva ore pana sa vedem cum se adjudeca…Succes Simona, succes Sharapova!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri