Caută
Close this search box.

Simona Halep, într-o zi foarte slabă, depășită clar de teribila Muguruza

Din nefericire, tocmai când se apropiase pentru a treia oară la doar un pas – a se citi o victorie – de locul 1 WTA, Simona Halep (nr.2 WTA) a suferit una diin cele mai dure înfrângeri din carieră, în finala turneului Cincinnati Masters:

Simona Halep – Garbine Muguruza (Spania, loc 3 WTA) 1-6, 0-6.

Nu sunt prea multe de comentat în legătură cu această partidă, care, orice s-ar spune, nu reflectă, totuși, diferența reală dintre cele două sportive, ele fiind foarte apropiate ca valoare, cu observația că Muguruza (în foto) are un moral mult mai puternic anul acesta, când a câștigat și celebrul turneu de la Wimbledon.

Nimic , dar absolut nimic nu i-a ieșit Simonei, din primul până în ultimul minut de joc. A părut a fi indecisă, chiar temătoare uneori, fără impuls și fără viteză de reacție, ba chiar a avut și câteva mari ghinioane în momentele în care părea să își revină. Toate astrele au fost împotriva ei, în vreme ce teribila Muguruza ataca mereu și lovea cu o forță uluitoare, fără să îi pese ca trimite în teren sau afară. Halep nu a ghicit nimic, nu a intuit  și nici nu avea cum să contracareze agresivitatea mai tinerei, mult mai înaltei și mai puternicei sale adversare.

O astfel de înfrângere zdrobitoare, ca un coșmar pentru noi, am mai văzut în box, în urmă cu 5 ani, când marele campion Lucian Bute era învins clar, printr-un KO nemilos în runda a cincea, la Nottingham, de britanicul Carl Froch care nu i-a lăsat nicio șansă, luându-i și centura de campion mondial IBF la categoria supermijlocie.

Dar, în niciun caz, nu avem dreptul de a o judeca pe Simona. Ea rămâne a doua jucătoare a Lumii, chiar dacă trece printr-o perioadă mai dificilă. Nu știm ce se întâmplă și nici cîte sacrificii face pentru tot ce a cîștigat până acum. Cândva, cumva, va veni și revanșa împotriva Muguruzei, așa cum a venit aceea împotriva Johannei Konta. Și așa cum, de pildă, cu doi în urmă, la Stuttgart, Simona o învingea pe aceeași Muguruza cu 3-6, 6-1, 6-3 …

Sigur, Muguruza ar putea deveni, cum spun unii, ”noua Serena Williams”, dar mai are încă destul drum până acolo. Iar Simona Halep nu și-a spus, nici pe departe, ultimul cuvânt.

Declarația de după meci a Simonei, de un mare fair-play, spune totul : ”Am jucat atît de prost azi, iar Muguruza atât de bine. Îmi cer scuze pentru acest meci, voi reveni la anul și voi incerca să fac totul mai bine. Mulțumesc echipei mele care mă susține zi de zi, ca si familiei mele”. Felicitări Simonei pentru aceste gânduri și cuvinte !

Iată cum arată acum, după Cincinnati, și primele 5 locuri WTA :

1. Karolina Pliskova – 6.390 puncte; 2. SIMONA HALEP – 6.385 pucte; 3. Garbine Muguruza – 5.860 puncte; 4. Elina Svitolina – 5.650 puncte; Caroline Wozniacki – 5.330 puncte; 6. Angelique Kerber – 5.146 puncte.

 

Un răspuns

  1. Simona are nevoie de o expertiza „forensica” a ultimelor 3 zile, analiza le care numai ea poate sa o faca si sa o interpreteze.Iar aceasta pentru ca ‘forma” ei din partida cu Muguruza, reflecta o schimbare dramatica in felul ei(in metabolism, daca vreti) , trebuie sa fie ceva care a interferat cu starea ei, chiar daca ea-sau D.ahill- nu-si dau seama…De acea este nevoie de o asemenea analiza, (si cat mai repede, pana nu uita) trebuie sa scrie pe hartie tot ce a facut cu o zi inainte de partida cu Sloane, cat si in dimineata acelei zile si -in parallel- sa puna pe hartie -la fel, minut cu minut- ce a facut in seara si dimineata urmatoare partidei cu Muguruza…Cand ai un tabel sinoptic de acest fel, va fi mult mai usor sa focusezi atentia pe ceva suspect, de acea trebuie sa scrie tot, absolut tot, daca a mancat o inghetata(de care) , daca a baut ceva „tare” ( energizant sau doar cu cofeina, etc.), trebuie sa analizeze si momentele intime , fiziologice, orice care nu „se aliniaza” ar fi putut declansa in corpul si mintea ei ceva ce a dus la acel esec si-f. important- nici ea nu stie…Dar trebuie sa afle, iar aceasta este posibil doar prin aceasta analiza temeinica.Cine ii este prieten, trebuie sa-i sugereze aceasta idee…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri