Caută
Close this search box.

Trei religii sub același acoperiș- proiectul demarat în centrul Berlinului. VIDEO

Evreii, creștinii și musulmanii vor construi sub același acoperiș o casă de cult comună, în inima Berlinului, potrivit site-ului 5election.com.

“Casa tuturor religiilor “ va fi atât sinagogă, cât și biserică sau moschee. Cele trei secțiuni distincte vor fi legate printr-o cameră comună amplasată în centrul clădirii. Acest lucru va servi pe post de loc de întâlnire, unde credincioșii cât și vizitatorii pot sta împreună și discuta despre religiile lor.

Inițiativa aparține rabinului Tovia Ben Chorin, imamul de origine turcă Kadir Sanci și pastorului Gregor Hohberg.

Acest proiect inedit, denumit „House of One”, a demarat în anul 2014 și chiar dacă pare de domeniul SF-ului, lucrurile nu stau tocmai așa. Design-ul clădirii a fost făcut iar locul a fost deja stabilit pe Google Maps.

„House of One” se va înălța pe amplasamentul fostei biserici Sf. Petru, distrusă după cel de-al Doilea Război Mondial, potrivit bbc.com.

Imamul Kadir Sanci vede casa ca pe „un semn, un semnal pentru toată lumea. Marea majoritate a musulmanilor sunt pașnici, nu violenți. Va fi, de asemenea, un loc unde culturile diferite pot învăța unele de la altele”.

Camerele de rugăciune din „House of One” nu vor avea aceleași dimensiuni, potrivit arhitectului Wilfried Kuehn. El spune că spațiile sunt proiectate în conformitate cu nevoile religioase ale fiecărui cult: „Există, de exemplu, două niveluri în moschee și sinagogă, însă nu există decât un singur nivel în biserică”.

În afara declarațiilor și a planurilor pe hârtie, „House of One” beneficiază și de o campanie de strângere de fonduri și de asemenea, are susținători.

Pentru întregul proiect beneficiarii estimează că ar avea nevoie de circa 40 de milioane de euro.

Pentru mai multe informații sau pentru donații, se poate accesa link-ul de sub video:

https://house-of-one.org/de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri