Caută
Close this search box.

Tudorel Toader îl atacă pe Augustin Lazăr: Sesizează Inspecția Judiciară

Augustin Lazar

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că, în urma discuţiei de miercuri cu procurorul general Augustin Lazăr, a fost sesizată Inspecţia Judiciară.

Sesizarea vine după ce procurorul general a refuzat să remită o copie a dosarului privind alegerile din 2009 Comisiei parlamentare de anchetă.

„Domnul procuror general este în concediu şi am discutat la telefon. Am discutat despre calea de urmat privind solicitarea comisiei parlamentare. Dânsul a relevat poziţia pe care a avut-o şi pe care şi-o menţine de a întreba încă o dată CSM-ul din data de 30 august dacă să trimită sau nu actele. Eu mi-am făcut datoria de procedură şi colegială a raporturilor specifice dintre ministrul Justiţiei şi procurorul general, dar am sesizat Inspecţia.

Sigur, avem opinii diferite şi nu cred ceea ce se vorbeşte în spaţiul public, faptul că procurorul general nu pune la dispoziţie documentele pentru că în realitate nu are ce să pună la dispoziţie. Nu cred că procurorul general nu ar fi făcut o verificare în sensul de a stabili cine a fost sau nu în seara alegerilor la imobilul unui demnitar şi în felul acesta s-ar vedea că nu a făcut o anchetă efectivă”, a declarat, miercuri, Tudorel Toader, citat de Mediafax.

Ministrul Justiţiei a reiterat ideea potrivit căreia este convins că procurorul general „ştie sau ar trebuie să ştie care sunt atribuţiile sale de serviciu şi CSM nu este cel care îi spune unui procuror simplu sau general ce şi cum trebuie să îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu”.

FOTO: rtv.ro

Un răspuns

  1. Cand sacalii sunt prea multi, sau prada prea mica, acestia, sacalii( sau hienele, pentru diversitate)incep sa se manance intre ei, pana se reaseaza lucrurile…Sau, altfel zis, este doar o lupta intestina, limbricii se bat intre ei pentru a avea acces mai deplin, mai gros, la resursele respectivului intestin…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri