Două dintre cele trei persoane de cetăţenie română rănite în urma atacului de la Barcelona au fost externate, fiind tratate în regim ambulatoriu, în timp ce a treia se află în stare stabilă, a anunţat, vineri, Ministerul Afacerilor Externe (MAE), citând date obţinute de Consulatul General al României de la autorităţile spaniole.

MAE menţionează într-un comunicat că un român rănit rămâne spitalizat, fiind vizitat de către consulul general al României la Barcelona. Reprezentantul oficiului consular a avut discuţii atât cu însoţitorii românului, cât şi cu personalul medical, starea clinică a pacientului menţinându-se stabilă.

Conform MAE, în vederea consolidării capacităţii de reacţie operativă şi de asistenţă consulară a oficiului consular român din Barcelona, o echipă consulară mobilă având în componenţă un consul şi un funcţionar consular din cadrul Consulatului României la Castellon, precum şi ataşatul pentru afaceri interne din cadrul Ambasadei României la Madrid s-a deplasat la Barcelona în cursul acestei dimineţi.

Ministerul reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535; +34 934 344 223, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular din Barcelona +34 661 547 853, respectiv al misiunii diplomatice din Madrid +34 649 656 032

 

105 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here