Caută
Close this search box.

Uraganul Harvey, cel mai puternic din ultimii 12 ani, a lovit Texasul – „Potopul poate genera pierderi de vieţi umane”

Uraganul Harvey a atins Texasul, vineri noaptea, între Port Aransas şi Port O’Connor, şi a fost încadrat iniţial ca furtună de gradul 4, vântul atingând 130 mile/oră, potrivit National Hurricane Center. Greg Abbot, guvernatorul statului Texas, a transmis vineri un avertisment în privinţa efectelor dezastruoase pe care le va produce Harvey, despre care spune că va face victime, dar şi pagube materiale foarte mari, informează The Washington Post.

În urmă cu numai câteva minute, specialiștii au încadrat Uraganul Harvey la furtună categoria 2, vântul bate cu 110 mile/oră. Inițail a fost încadrat la furtună categoria 3, după ce vântul a ajuns la 125 mile/oră.

Peste 211.000 de clienţi au rămas fără curent electric în Texas, anunţă The Electric Reliability Council of Texas.

Ce-i mai rău urmează să vină, a afirmat generalul Honoré care se declară îngrijorat în ceea ce-i priveşte pe vârstnici şi pe cei care au refuzat să-şi abandoneze casele.

Guvernatorul Texasului i-a transmis o scrisoare preşedintelui Donald Trump în care l-a prevenit despre impactul dezastruos pe care uraganul Harvey îl va produce asupra Texasului. Abbot a precizat că, pe lângă pagube materiale imense, în mod sigur vor exista şi victime.

”Potopul ar putea produce cu uşurinţă pagube de miliarde de dolari şi va genera în mod cert pierderi de vieţi umane”, i-a transmis Abbot lui Donald Trump.

Harvey a fost iniţial încadrat ca uragan în categoria a treia. Este de aşteptat să fie cel mai mare din ultimii 12 ani din SUA. Acesta va aduce rafale de vânt de peste 200 km/h şi ploi puternice.

Greg Abbot a solicitat ajutoare suplimentare din partea autorităţilor federale pentru a contracara efectele uraganului.

Centrul Naţional al Uraganelor din SUA a precizat că furtuna va produce inundaţii şi va afecta şi proximitatea oraşului Houston.

Până în prezent, zeci de mii de persoane au fost evacuate, iar în Texas au fost activaţi 700 de membri ai Gărzii Naţionale.

Oficialii Casei Albe au declarat că Donald Trump va vizita Texasul la începutul săptămânii viitoare.

Zeci de mii de persoane au fost evacuate începând de vineri dimineaţă, iar rafinăriile de petrol au fost închise, înainte ca uraganul Harvey să se îndrepte spre ţărmul Texasului, informa presa internaţională.

Mai multe state din Golful Mexicului au evacuat civilii din zonele de joasă altitudine.

Guvernatorul Texasului a activat 700 de membri ai Gărzii Naţionale.

Harvey este primul uragan care a lovit ţărmul Texasului de la uraganul Ike în 2008.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri