Caută
Close this search box.

USR a depus o sesizare la ANI împotriva ministului Țuțuianu

Partidul Uniunea Salvaţi România a depus, joi, o sesizare la Agenţia Naţională de Integritate cu privire la starea de incompatibilitate în care se află Adrian Ţuţuianu, ministru în Guvernul Tudose şi secretar al Biroului permanent al Senatului.

Pentru a convoca sesiunea extraordinară, în data de 8 august, Adrian Ţuţuianu a luat parte şi a votat ca membru în Biroul permanent al Senatului, deşi Legea nr. 161/2003 prevede clar faptul că funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă cu orice altă funcţie publică de autoritate, cu excepţia celei de simplu deputat sau de senator. Această situaţie nu l-a împiedicat pe Călin Popescu Tăriceanu să declare regulamentară convocarea sesiunii extraordinare, se arată într-un comunicat USR.

2 răspunsuri

  1. daca milogii astia ar fi de buna credinta ar depune o sesizare la UE si ONU, pentru ca:Nimic nu poate salva , nici macar-cat de cat- normaliza situatia in Romania, exceptie reducerea numarului de parlamentari la o suta, comasarea unor ministere si departamente(inclusive servicii), reducerea unitatilor administrative-teritoriale la 10, reducerea drastica a a ambasadelor si consulatelor, desfintarea unor institutii fantoma sau create cu dedicatie, dizolvarea academiei de stiinte si initiarea uneia pe baze oneste, cu max, 30 -40 membri, scoaterea clerului de la bugetul statului, etc., etc., in acest fel statul va salva -LUNAR- cel putin catea sute de milioane de euro, bani ce pot fi redistribuiti (80-90% I) in proiecte nationale, iar 10-20% in cresterea salarilor mici , si a pensiilor si ajutoarelor sociale, minime.Dar pentru ca acest govern si seful sau, sunt doar legiuni de banditi , prin natura lor intriseca(nu doar incompetenti) NU vor face niciodata acest lucru, dimpotrova, vor mari aparatul bugeto- birocratic, tocmai pentru a sugruma , manipula si opresa populatie prin mecanisme apparent legale…Si tocmai de acea este nevoie de o actiune radicala, de schimbarea sistemului cu intoarcere la Monarhie, insa NUMAI cu aport Englez si alaturi de multe alte masuri( de absolut bun-simt) Romania va deveni o Mecca economica pentru intreg mapamond, in mai putin de 6 luni, max. UN an…Garantat! Garantat! Garantat!

  2. Donald Trump:”multumesc lui Putin ca a trimis in tara cateva sute de personal diplomatic, nu se vor mai intoarce, pentru ca nu au ce face acolo, iar noi vom plati mai putine salarii”-Iar aceasta , de la o tara cu o eficienta economica excelenta, deci fara sa-si faca prea multe probleme cu salariile bugetarilor…Mai mult, declaratia spune ca „nu le va mai plati salarii”, asta inseamna ca respectivii trebuie sa se intoarca la vechile lor slujbe( advocati, dascali, deschid business-uri, etc.) in sectorul privat, cea ce inseamna o usurare a salariilor platite din taxe.Banuiesc( ca sa nu zic ca sunt sigur), ca in Romania, unei persoane din corpul diplomatic rechemata in tara (sau expulzata) se va gasi imediat un post cald, bugetar, sau se va pensiona, la modul „special”…Romania are nevoie sa taie zeci de mii de salarii platite de la buget, si nu numai pe de’a mooaca, dar respectivii sunt cei care saboteaza cel mai tare, tocmai pentru a mentine o stare de confuzie si -astfel- se strecoara si ei printre ceilalti bugetari…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri