Caută
Close this search box.

Venezuela: Noua Adunare Constituantă a depus jurământul, procuratura anchetează frauda electorală

Cei 545 de membri ai noii Adunări Naționale Constituante a Venezuelei au depus miercuri jurământul în fața președintelui Nicolas Maduro, informează Xinhua. Rolul lor este să redacteze o nouă lege fundamentală, în locul celei din 1999, arată Agerpres.

„Această adunare constituantă este speranța întregii țări”, a afirmat Maduro.

Statele Unite și Uniunea Europeană au acuzat însă frauda electorală a regimului socialist de la Caracas, iar procurorul general al Venezuelei, Luisa Ortega, a anunțat că a deschis o anchetă pe baza suspiciunii că alegerile au fost falsificate. „Vă informez că am desemnat doi magistrați pentru a-i ancheta pe cei patru directori ai CNE (n. red. — Consiliul Național Electoral) pentru acest act foarte scandalos”, a declarat ea televiziunii CNN.

Firma britanică furnizoare a sistemului electronic de votare a acuzat autoritățile venezuelene de manipulare a prezenței la vot. Cifrele raportate oficial diferă mult, în plus, față de cele estimate de opoziție.

Cu toate acestea, Adunarea Constituantă urmează să ia joi locul Congresului — actualului parlament, singura instituție politică din Venezuela controlată de opoziție, care a anunțat că nu intenționează să elibereze sediul puterii legislative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri