Caută
Close this search box.

”Vom cere demisia ministrului justiției pentru incompetență, marți”

Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor  va purta marți dicuții cu ministrul justiției pe tema adoptării unui pachet de măsuri privind rezolvarea problemelor din penitenciare. Prima măsură care va fi cerută de sindicaliști va fi demisia ministrului Justiției.

”Ministrul Justiției trebuie să răspundă pentru totala lipsă de implicare, angajații din penitenciare fiind singurii care nu beneficiază de majorare cu până la 15% a salariului de bază acordată prin Ordonanțe de Urgență ale Guvernului tuturor celorlalți angajați din sectorul de apărare, ordine publică și siguranță națională”, spun reprezentanții Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP).

Sindicaliștii spun că agenții și ofițerii de penitenciare rămân singura categorie profesională din acest sector de activitate care nu beneficiază de această majorare salarială, deși în perioada de consultări inițiatorii proiectului și instituțiile avizatoare au fost insistent sesizate de către sindicatele din penitenciare referitor la această problemă.

”Considerăm că ministrul Justiției, domnul Tudorel Toader, este principalul vinovat pentru această formă de discriminare salarială a angajaților din penitenciare, acesta nefiind nici de această dată interesat în susținerea intereselor legitime ale personalului din subordine. În aceste condiții, una dintre măsurile pe care o vom propune marți, 08 august 2017, la discuțiile cu ministrul Justiției pe tema adoptării unui pachet de măsuri pentru rezolvarea problemelor din penitenciare va fi chiar solicitarea demisiei ministrului Justiției, pentru incompetență și dezinteres”, explică FSANP.

Sindicaliștii vor cere Guvernului României, tot marți, să elimine situația discriminatorie în care sunt puși angajații din penitenciare și să aprobe majorarea cu până la 15% a salariului de bază și pentru această categorie de personal.

Între timp, protestele angajaților din penitenciare, începute la 01 august 2017 prin refuzul de a efectua ore suplimentare va  continua pe durată nedeterminată. Urmează pichetări ale penitenciarelor și acțiuni de protest la Administrației Naționale a Penitenciarelor și Ministerul Justiției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri