Caută
Close this search box.

Cele mai frumoase și prestigioase campusuri universitare din lume

Anii de studenție sunt printre cei mai frumoși în viața unui tânăr iar locul în care alege (sau reușește) să își petreacă timpul pentru pregătirea sa profesională îi va crea amintiri remarcabile.

Când vine vorba de campusuri universitare prestigioase, există unele în care orice student şi-ar dori să își petreacă anii ce îl vor forma profesional.

În imaginile de mai jos veți găsi top 5 cele mai faimoase și impresionante campusuri universitare din lume:

#1. Universitatea Cambridge: 

Aici au studiat Charles Darwin, Isaac Newton sau Stephen Hawking, instituție universitară ce a câștigat de-a lungul timpului 90 de Premii Nobel, mai mult decât orice altă universitate din lume. În interiorul acesteia se regăsesc nouă muzee și colecții deschise publicului larg.

#2. Universitatea Cornell, New York:

Fondată în anul 1865, universitatea este una dintre cele mai prestigioase din New York. Campusul principal al universității ocupă 3 kilometri pătrați și are vedere spre orașul Ithaca și lacul Cayuga.

#3. Universitatea Glasgow, Scoția:

Fostă școală primară pentru elite, Universitatea Glasgow a devenit un pionier în învățământul superior în secolul al XIX-lea. În plus, clădirea universității seamănă izbitor cu celebra Hogwarts, din Harry Potter.

#4. Universitatea Royal Roads:

Situată în interiorul parcului național Hatley din Columbia Britanica, universitatea Royal Roads este cu certitudine o atracție impresionantă. Clădirea universității este un adevarat castel, iar campusul este situat în mijlocul naturii, înconjurat de spații verzi.

#5. Universitatea Salamanca, Spania:

Fondată în anul 1134, universitatea este cea mai veche din Spania și a treia cea mai veche din lume. Chiar dacă de-a lungul timpului a avut parte de recondiționări, majoritatea structurilor oglindesc stilul vechi de 2000 de ani.

Foto: one.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri