Caută
Close this search box.

Papa Francisc, considerat „persoană non-grata” în Columbia

Papa Francisc nu este deloc apreciat de catolicii ultra-conservatori din Columbia chiar dacă aceștia merg la slujbele religioase, îl slăvesc pe Dumnezeu și casele lor sunt pline de imagini pioase, ei considerând că suveranul pontif este un papă „ilegitim”, informează AFP.

Deși recunosc că reprezintă o minoritate, acești catolici columbieni au o influență politică certă și sunt vizibili în societate, inclusiv prin intermediul unui post de televiziune.

Papa Francisc va vizita Columbia de miercuri până duminică pentru a-și exprima sprijinul în favoarea păcii și a reconcilierii acestei țări în care de peste o jumătate de secol conflictele armate nu se sfârșesc.

„Așa cum zic diplomații, vizita este ‘non-grata’. De ce? Pentru că este un papă fals, un fals profet al lui Dumnezeu. Este probabil ca în loc să aducă binecuvântare țării noastre să aducă blesteme”, a declarat pentru AFP fostul candidat prezidențial Jose Galat.

Acest columbian, crede că papa Francisc încalcă Evanghelia și autoritatea lui Iisus, reprezintă imaginea acestui fundamentalism care se exprimă pe postul de televiziune privat Teleamiga, ce beneficiază de o difuzare internațională.

La vârsta de 89 de ani, Jose Galat prezintă un program săptămânal de o oră și jumătate, care atrage în fața televizoarelor 400.000 de telespectatori, pe parcursul căruia fostul candidat prezidențial pune sub semnul întrebării declarațiile făcute de papa Francisc.

Catolicii „ultra” nu îi spun Sfântul Părinte, suveran pontif, nici papă. Pentru ei, liderul de la Vatican este doar Bergoglio, falsul profet care, potrivit Bibliei, își oferă puterile lui Satan.

Ei afirmă că alegerea lui în funcția de șef al Bisericii Catolice reprezintă fructul unei manipulări mafiote și reformiste. Spun că papa Francisc este populist, francmason, marxist și membru al grupării tenebroase Illuminati. Toate aceste acuzații au fost respinse de Vatican.

sursa: agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri