Caută
Close this search box.

Falși inspectori OPC reținuți de poliție

Polițiștii din București au reținut șase persoane care pretindeau că sunt inspectori la Protecţia Consumatorului, mergând la diferite magazine, sub pretextul că fac controale, pentru a cere diverse sume de bani, susţinând că astfel nu vor aplica amenzi.

Potrivit Poliţiei Capitalei, şase persoane, trei bărbaţi şi trei femei, cu vârste cuprinse între 41 şi 56 de ani, au fost reţinute pentru mai multe fapte de înşelăciune şi uzurpare de calităţi oficiale, fiind suspectate că, în perioada februarie – septembrie, utilizând legitimaţii ale unei asociaţii  cu o denumire foarte apropiată de cea a unei autorităţi, s-ar fi prezentat la mai multe societăţi comerciale şi, sub pretextul că fac controale pe linia respectării drepturilor consumatorilor, solicitau diverse sume de bani.

Marţi, doi dintre bărbaţi au fost prinşi în flagrant imediat după ce au intrat într-o societate comercială din sectorul 4, unde, declarând că sunt inspectori în domeniul protecţiei consumatorului, au solicitat şi primit o sumă de bani, în timp ce două femei au rămas în apropierea magazinului, într-un autoturism, asigurând paza zonei. Persoanele implicate au fost imobilizate în trafic şi au fost duse la audieri.

În urma acestei acţiuni au fost puse în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară, precum şi mandate de aducere pe numele celorlalte persoane suspectate, stabilindu-se că acestea ar fi comis mai multe fapte de înşelăciune.

Poliţia Capitalei mai precizează, într-un comunicat de presă transmis miercuri, că în acest caz cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului Judecătoriei Sectorului 5, iar cele şase persoane reţinute vor fi duse în instanţă.

sursa: digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri