Caută
Close this search box.

Veşti proaste pentru românii care vor să lucreze în Marea Britanie. Măsuri dure pregătite de guvern după Brexit

Veşti proaste pentru românii care se gândesc să emigreze în Marea Britanie, pentru că Londra e gata sa ia cea mai dură măsură posibilă cu privire la drepturile imigranţilor europeni după Brexit.

Libera circulaţie se va încheia o dată cu ieşirea Marii Britanii din UE, iar accesul europenilor la joburile de acolo va fi puternic limitat.

Planul apare într-un document guvernamental scurs în presă, un document în care se arată şi că europenii slab calificaţi vor putea sta în Marea Britanie cel mult doi ani. Măsurile ar lovi disproporţionat muncitorii din România şi Bulgaria. Şi asta fiindcă mai bine de un sfert dintre europenii care au emigrat anul trecut în Marea Britanie au venit din aceste două ţări.

Europenii slab calificaţi vor putea locui în Marea Britanie maximum doi ani, iar cei care au calificare superioară, între 3 ani şi 5 ani. Măsura apare într-un document al Ministerului britanic de Interne obţinut de The Guardian, citat de digi24.ro, în care se schiţează o reaşezare totală a politicii privind imigraţia.

După Brexit, cetăţenii Uniunii Europene vor putea intra în Marea Britanie numai cu paşaportul, arată draft-ul, iar cărţile lor de identitate nu vor mai fi acceptate la punctele vamale.

Pentru a rămâne în ţară mai mult de câteva luni, ar trebui să obţină permise biometrice de rezidenţă care vor fi mai greu de obţinut decât sub actuala legislaţie.

Dacă acum imigranţii trebuie să demonstreze că lucrează sau că îşi caută un loc de muncă, după Brexit ar urma să fie impusă o limită minimă de venituri, astfel încât oamenii să demonstreze că se pot întreţine singuri.

Deşi se promite un prag rezonabil, este posibil să le pună totuşi probleme românilor, bulgarilor şi în general celor veniţi din ţările mai sărace ale Uniunii. Pe de altă parte, măsura ar bloca şi aşa-numitul turism pentru ajutoare sociale care a fost cap de agendă politică pentru susţinătorii Brexitului.

Oficialii Guvernului britanic au refuzat să comenteze documentul apărut în presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri