Caută
Close this search box.

Oamenii lui Băsescu îi cer premierului Tudose să îi salveze pe românii din Ucraina

traian băsescu

Partidul Mișcarea Populară, PMP, îi cere Guvernului să facă de urgență demersurile necesare pentru a stopa închiderea școlilor românești din Ucraina.

Liderii PMP critică recenta lege a educației adoptată de Parlamentul de la Kiev, menționând că Guvernul României trebuie să intervină de urgență pentru stoparea deznaționalizării celor peste 500 de mii de români care trăiesc în Ucraina.

”Îmi exprim indignarea și revolta cu privire la legea educației adoptată de Parlamentul Ucrainei, lege care închide școlile românești, desființând dreptul a jumătate de milion de români din Bucovina de Nord, Maramureșul istoric și Basarabia de Sud (regiunea Odessa) la educație în limba maternă. Cerem Guvernului României sa facă demersuri, în regim de urgență, pe lângă Guvernul Ucrainei, pentru stoparea acestui proces stalinist de deznaționalizare a comunității românești. În același timp, cerem Ministerului de Externe să inițieze de urgență discuții cu Înaltul Comisariat pentru Minorități în vederea efectuării unei vizite la Kiev pentru stoparea procesul de închidere a instituțiilor de învățământ cu predare în limba română”, a spus deputatul Eugen Tomac, președintele executiv al PMP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri