Caută
Close this search box.

Un senator român a primit o funcție importantă în Consiliul Europei

titus corlăţean

Senatorul PSD Titus Corlățean a fost desemnat raportor al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) pentru tema „Soluția a două state în Israel și Palestina/Procesul de Pace în Orientul Mijlociu” în cadrul reuniunii Comisiei APCE pentru afaceri politice și democrație, misiunea de raportor presupunând vizite de documentare în regiune.

Fostul ministru de externe și de justiție a avut o serie de intervenții pe marginea unor proiecte de rapoarte care vizează situația din Orientul Mijlociu, evaluarea Parteneriatului pentru Democrație cu Parlamentul Iordaniei; urmărirea penală și pedepsirea crimelor împotriva umanității și chiar a unui posibil genocid comis de DAESH, compatibilitatea Legii Sharia cu Convenția Europeană a Drepturilor Omului, necesitatea elaborării unei Convenții europene privind profesia de avocat.

Titus Corlățean a condus, în calitate de președinte, lucrările Comisiei speciale a APCE privind Orientul Mijlociu și Lumea Arabă, în cadrul căreia au fost trecute în revistă stadiul actual și perspectivele Procesului de Pace în Orientul Mijlociu. La reuniune au participat delegațiile parlamentare din Israel (Knesset) și Palestina (Consiliul Național Palestinian), care au avut intervenții în cadrul unui schimb de vederi cu membrii comisiei.

În marja reuniunii, Titus Corlățean a avut o serie de discuții pe teme de interes pentru competența Comisiei speciale APCE pentru Orientul Mijlociu și Lumea Arabă cu membrii delegațiilor israeliană și palestiniană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri