Caută
Close this search box.

Paris. Procurorii au descoperit un laborator unde se pregăteau explozivi pentru un atentat

Doi bărbați arestați săptămâna trecută într-o suburbie a Parisului pregăteau un atentat cu explozivi, a declarat miercuri procurorul Francois Molins, citat de AFP. Cei doi au fost anchetați și a reieșit că nu aveau încă un proiect precis, dar unul dintre ei a recunoscut că printre țintele posibile se aflau militarii francezi din operațiunea Sentinelle, desfășurați în capitala Franței după atentatele din 2015, care au mai fost atacați cu cuțite, macete și vehicule.

Unul dintre cei arestați, în vârstă de 36 de ani, era proprietarul apartamentului din Villejuif unde polițiștii au descoperit 105 peroxid de acetonă, un explozibil cunoscut sub prescurtarea TATP, și câțiva litri de produse chimice care puteau fi folosite la producerea a încă trei sau patru kilograme de exploziv. Celălalt, în vârstă de 37 de ani era cunoscut ca radicalizat și se afla în evidențele serviciilor de informații, relatează Agerpres.

Percheziția informatică într-un computer din apartament a dezvăluit căutări după termeni cum ar fi „chimie”, „explozivi”, „atentat islamic” și simulatoare video pentru conducerea vehiculelor, în special a camioanelor grele. Unul dintre arestați avea și numeroase fișiere video de propagandă a Statului Islamic.

Ambii suspecți au recunoscut că intenționaseră să se înroleze ca luptători ai Statului Islamic în 2015, dar nu au găsit persoanele de contact și mijloacele financiare necesare. Unul dintre ei a avut în 2016 legături directe cu Rachid Kassim, propagandist islamist francofon care a fost ucis, se pare, de un bombardament în Siria sau Irak.

Laboratorul clandestin a fost găsit miercurea trecută după informații primite de la un meseriaș care lucra în imobil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri