Caută
Close this search box.

Sănătatea populaţiei pusă în pericol, din cauza incendiului de la Orăştie. 300 de persoane, evacuate

Autorităţile locale avertizează că există un risc pentru sănătatea populaţiei din cauza poluării, în urma incendiului de la fabrica de vopseluri din Orăştie.

Acesta este motivul pentru care au fost evacuate aproximativ 300 de persoane. De asemenea, autorităţile anunţă că a fost suplimentat numărul echipajelor care intervin pentru stingerea focului.

„Din primele măsurători făcute de specialişti a rezultat o alterare a calităţii aerului, ceea ce reprezintă un risc pentru sănătatea populaţiei, iar pentru a reduce timpul de expunere la acest risc, începând cu ora 21.00, Comitetul local din municipiul Orăştie a decis evacuarea populaţiei din cinci blocuri cu 185 de apartamente situate în apropiere de locul producerii incendiului”, se menţionează într-un comunicat de presă transmis marţi seară de Centrul Judeţean de Comunicare şi Informare Publică Hunedoara.

Potrivit sursei citate, majoritatea celor 300 de oameni din aceste blocuri a preferat să meargă la rude, în timp ce alte persoane au fost transportate la sala de sport din municipiul Orăştie.

Jandarmii şi pompierii acţionează pentru evacuarea populaţiei din cele cinci blocuri, iar zona va fi păzită apoi de jandarmi, potrivit News.ro.

Numărul echipajelor care intervin pentru stingerea incendiului a crescut, astfel că în prezent acţionează peste 40 pompieri, 26 jandarmi şi 12 politisti, precum şi politişti locali din municipiul Orăştie.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 17.00 la fabrica Terpena din Orăştie şi a cuprins o hală cu patru niveluri în care se prelucrează vopseluri şi unde erau depozitate uleiuri minerale şi alte produse chimice, suprafaţa afectată fiind de aproximativ 5.000 de metri pătraţi.

În hală se aflau cinci persoane – una dintre acestea a suferit arsuri grave, iar celelalte patru s-au intoxicat cu fum.

FOTO: adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri