Caută
Close this search box.

La plăcinte, înainte! Festivalul Plăcintelor are loc în parcul IOR

Festivalul ” Plăcintei “ aflat la a doua ediție își propune să fie mai mult decât un festival de produse tradiționale – un eveniment de promovare a diferitelor feluri de plăcinte din toate zonele țării. Petrecerea culinară va avea loc în Parcul IOR, de vineri până duminică, lângă Biserica Maramureșeană.

Cum se va întâmpla asta? Simplu. Se vor pregăti în primul rând multe feluri de plăcinte (placinte moldovenești din Bucovina, poale-n brâu, plăcinte întinse de Turnu, plăcinte muntenești de Argeș, plăcinte sârbești din Banat, plăcinte domnești din Muntenia, învârtite și câte și mai câte.

Compoziția plăcintelor este diversificată, ca gusturile noastre, și anume: carne, brânză, mărar, smântână, dovleac, mac, varză, cartofi, șuncă, cașcaval, magiun de prune sau dulceață de trandafiri. Plăcintele sunt pregatite din ingrediente sută la sută naturale dupa rețete vechi tradiționale.

Sâmbătă dimineața se vor pregăti live zeci de sortimente de plăcinte din toate zonele țării, pentru toate gusturile: poale- n brâu, alivenci moldovenești, plăcinte dobrogene, plăcinte cu mere, plăcinte cu varză, plăcinta cu iaurt, plăcintă de brânză de capră insiropată în miere. Și fiindcă este toamnă și este vremea mustului și a pastramei, pofticioșii pot savura munți de pastramă și mii de litri de must stors în fața vizitatorilor.

Gospodinele evenimentului vor mai pregăti, tot sâmbătă, în premieră, 300 litri de limonadă de lămâie cu gheață la pahar.

Pofticioșii vor degusta pe grătare mici uriași, frigărui delicioase, pastramă zemoasă, fripturi câmpenești, gulaș la tuci, sarmale “ca la mama acasă“, cârnați boierești, frigărui uriașe stropite cu multă bere autohtonă și germană.

Se vor înfășura sarmale muntenești, se vor coace gogoși tradiționale, toate după rețete țărănești de demult. Nu vor lipsi preparatele din pește la grătar asezonate cu vinuri nobile din zona Vrancei și zona Hușului.

Veți putea degusta: brânzeturi, cașuri, telemea de Sibiu, afumături, Cozonac Domnesc, ciocolată de casă, prăjituri tradiționale, kiortos kolacs, turtă dulce, covrigi, siropuri, miere, ceaiuri, pâine secuiască.

Vizitatorii vor mai regăsi fresh de portocale, baclavale turcești, condimente, porumb fiert, cafea și multe altele.

Pe lângă mâncare, dulciuri vizitatorii vor mai regăsi meșteșugarii care vor expune obiecte din piele, ceramica, produse hand made, bijuterii din argint, piscină cu bile pe apă și atelier de pictură pentru copii pe față.

Nu în ultimul rând vizitatorii se pot relaxa ascultând muzica populară, ușoară.

Intrarea este liberă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri