Caută
Close this search box.

Decanul Facultății de Teologie din cadrul Universității Ovidius Constanța, la DNA

Decanul Facultății de Teologie din cadrul Universității Ovidius Constanța, Bogdan Moise, este urmărit penal de procurorii DNA Constanța pentru fals intelectual și complicitate la instigare la abuz în serviciu.

În același dosar, anchetatorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile față de inculpatul Bogdan-Florin Chiriluță, acuzat de fals în declarații în formă continuată, uz de fals (două fapte) și instigare la abuz în serviciu.

„În perioada 2013 — 2015, inculpatul Chiriluță Bogdan-Florin, în calitate de candidat la posturile didactice scoase la concurs de Universitatea Ovidius Constanța — Facultatea de Teologie, a întocmit în fals un număr de șase declarații pe propria răspundere, pe care le-a depus la dosarul personal în scopul menționat mai sus. Ulterior, conducerea Universității Ovidius Constanța, acționând fără vinovăție, i-a acordat inculpatului titlurile de lector, respectiv conferențiar universitar și l-a numit pe aceste posturi, concomitent cu efectuarea în perioada februarie 2014 — iunie 2017, a unor plăți ilegale (salarii brute) în sumă totală de aproximativ 118.570 lei”, arată DNA într-un comunicat de presă.

Totodată, Chiriluță este acuzat că, în cursul lunii aprilie 2017, a prezentat Comisiei de verificare a activității științifice și de cercetare a candidaților înscriși la concursul pentru ocuparea posturilor didactice de conferențiar și profesor în cadrul Universității Ovidius din Constanța, în fotocopie, o revistă, susținând că în cuprinsul ei ar fi publicat un articol de specialitate.

„În realitate, inculpatul a înlocuit prin alterarea grafică a machetei articolul original cu al său. La data de 13 septembrie 2017, cu ocazia audierii, inculpatul a depus la dosarul cauzei, din proprie inițiativă, un exemplar al aceleiași reviste fotocopiate în care și de această dată a înlocuit prin alterarea grafică a machetei articolul original cu al său”, precizează sursa citată.

Potrivit acesteia, Chiriluță a beneficiat, în anul 2013, în demersurile sale infracționale, de ajutorul inculpatului Bogdan Moise, în calitate de decan al Facultății de Teologie din cadrul Universității Ovidius Constanța.

”Concret, inculpatul Moise Bogdan, având și calitatea de persoană însărcinată de către Senatul Universității Constanța cu verificarea criteriilor de promovare a candidaților, a declarat pe proprie răspundere că inculpatul Chiriluță Bogdan-Florin îndeplinește criteriile respective, ceea ce a condus la consecințele prezentate mai sus”, explică procurorii.

Pe perioada controlului judiciar, Bogdan-Florin Chiriluță are interdicția de a desfășura activități care implică exercitarea de funcții în cadrul instituțiilor publice (de stat, centrale sau locale), putând desfășura activități în cadrul instituțiilor private de interes public (Arhiepiscopia Tomisului și altele asemenea), se mai arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri