Caută
Close this search box.

Din categoria ”corupția ucide”: ”Starea pistelelor de la Otopeni poate duce la o catastrofă aviatică”

Partidul Ecologist Român (PER) a trimis premierului Mihai Tudose o scrisoare deschisă despre starea catastrofală a pistelor aeroportului Otopeni care pune în pericol viața pasagerilor. PER a atașat și un raport de specialitate despre aceste piste. Redăm mai jos scrisoarea deschisă și documentul tehnic.

”După ce Partidul Ecologist Român a cerut Prim-Ministrului Tudose să trimită Corpul de Control la Tarom, declanșând o anchetă,  astăzi, cerem din nou, să se facă verificări la cele ce urmează să aducem la cunoștința publicului larg.

Vă atașăm adresa Inspectoratului de Stat în Construcții, din care reiese că a fost respinsă recepția lucrărilor de la piste, fapt foarte grav pentru siguranța pasagerilor. Trebuie să menționăm că s-au schimbat toate pavelele și bordurile din incinta Aeroportului Otopeni, fără a avea autorizație de construcție. De asemenea, acestea sunt mai slabe calitativ, dar la preț dublu.

Astăzi starea pistelelor de la Aeroportul Otopeni poate duce la o catastrofă aviatică. Directorul General Mândrescu a pus in pericol siguranța traficului aerian pe AIHCB prin afectarea în mod iremediabil a integrității comisiilor de analiza de risc și a procesului de identificare si management al riscului, așa cum este el definit de toate reglementările aplicabile la nivel național si internațional. Mai mult, acesta dovedește incompatibilitate cu funcția de manager responsabil al unei organizații operator de aerodrom, pregătirea și experiența acestuia fiind necorespunzătoare, raportate la cerințele aplicabile poziției de Director General / Manager responsabil, conform Reg.(CE) 139/2014.

Partidul Ecologist Român solicită domnului Cuc, Ministrul Transporturilor, demiterea de urgenţă a lui Mândrescu din funcția de Director General CNAB”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri