Caută
Close this search box.

Corpul uman, o inginerie perfectă

Corpul uman este alcătuit din procese fascinante și incredibile de care cel mai probabil nu ești nici măcar conștient.

Înăuntrul corpului tău se întâmplă lucruri cu adevărat uimitoare, acesta fiind o mașinărie impresionantă, dotată cu o tehnologie greu de imaginat, care lucrează după anumite principii străine încă omului. Atunci când corpul funcționează, diferite procese majore se petrec, dar pentru că sunt atât de bine puse la punct ne este imposibil să se simțim sau detectăm. Pentru a înțelege mai bine funcționarea mașinii perfecte, vă prezentăm în continuare câteva lucruri fascinante despre corpul uman, ca de exemplu:

  • Dimineața, ești cu 1,25 cm mai înalt decât în orice alt moment din zi. Pe măsură ce ziua trece, cartilajele dintre discurile vertebrale sunt compresate de greutatea ta până ce atingi înălțimea ta normală;
  • Ochii tăi au o rezoluție incredibilă de aproape 576 megapixeli;
  • Fiecare limbă este unică, asemenea amprentelor;
  • Unii oameni pun mâna pe partea stângă a pieptului lor deoarece cred că acolo se află inima, dar aceasta este pe mijloc deși, într-adevăr, este mai simplu să îi simți bătăile din stânga;
  • Când strănuți, aerul iese din nas cu o viteză de circa 160 km/h;
  • Există mai multe bacterii în gura ta decât oameni pe planetă;
  • O persoană poate rezista 7 zile fără mâncare, dar numai 48 de ore fără apă. Experţii în tehnicile de supravieţuire vorbesc mereu despre Regula de Trei: putem rezista 3 minute fără aer, 3 ore fără adăpost pe timp de viscol şi 3 săptămâni fără mâncare.
    Durata supravieţuirii unei persoane în aceste condiţii variază în funcţie de greutatea ei, de gene şi de starea generală de sănătate. Esenţială este însă hidratarea.
  • Vasele de sânge însumează peste 160.000 de kilometri. Dacă ar fi să adunăm lungimea tuturor vaselor de sânge din organism am ajunge la o lungime de 160.000 de kilometri.
  • Celulele din corpul tău sunt conduse de gândurile tale. Lao Tzu, un filosof chinez spunea: „Uită-te la gândurile tale cum ele devin cuvinte, uită-te la cuvintele tale cum devin acțiuni.” Specialiștii au determinat că fiecare celulă din corpul uman reacționează atunci când un gând este emis. Din această cauză se spune că suntem ceea ce gândim.
  • Creierul uman se poate obișnui cu cele mai neplăcute mirosuri și de aceea el reduce impactul acestora pentru ca tu să te poți adapta;
  • Consumul energetic al creierul este același ca al unui bec de 10 wați. Într-o zi de activitate, creierul uman consuma aproximativ 200 de kilocalorii, ceea ce este echivalentul a 10 wați. Aceasta cantitate de energie este infimă în comparație cu procesele atât de complexe pe care le realiză creierul uman. De aici realizăm tehnologia avansată din toate punctele de vedere pe care o deține creierul uman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri