Caută
Close this search box.

Un urangutan albinos va fi mutat pe o insulă tropicală din Indonezia

Un exemplar foarte rar de urangutan, care suferă de albinism și a fost salvat din captivitate în Indonezia, va fi mutat în noua lui „casă”, pe o insulă tropicală, în cadrul unui program ce vizează protejarea acestor primate de braconaj și distrugerea habitatelor lor naturale, au anunțat miercuri reprezentanții unei organizații ecologiste, citați de DPA.

Șansele de supraviețuire ale acestei femele de urangutan, Alba, sunt afectate de afecțiunea ei (albinism), ce implică o serie de riscuri medicale: vedere slabă, deficiențe auditive și, posibil, cancer de piele, au precizat reprezentanții Borneo Orangutan Survival (BOS) Foundation,arată Agerpres.

Alba, în vârstă de cinci ani, care, potrivit BOS Foundation este singurul urangutan albinos din lume cunoscut până în prezent, a fost îngrijită de localnici înainte de a fi eliberată în luna aprilie. A primit acest nume în urma unui sondaj public la care au participat numeroși indonezieni.

BOS Foundation intenționează să creeze o insulă artificială pentru Alba și alți trei urangutani, în apropiere de centrul de salvare și reintroducere în natură a urangutanilor deținut de această fundație în orașul Palangkaraya din provincia Kalimantan din centrul țării.

„Pentru a ne asigura că Alba va avea o viață împlinită și în libertate, îi vom crea o casă pe o insulă tropicală, unde va putea să trăiască în mod liber și într-un habitat natural, dar protejată de amenințările generate de oameni”, a precizat aceeași fundație într-un comunicat.

Un șanț va fi săpat în jurul unei suprafețe de cel puțin 5 hectare pentru a crea astfel o insulă artificială, care va fi protejată, monitorizată și observată de o echipă de ecologiști, a precizat Nico Hermanu, purtător de cuvânt al BOS Foundation.

„Obiectivul nostru este de a începe lucrările de amenajare a insulei înainte de încheierea acestui an, odată ce vom obține o finanțare suficientă”, a adăugat el.

Specialiștii estimează că între 45.000 și 65.000 de urangutani trăiesc în prezent în sălbăticie în Indonezia, însă acest număr ar putea fi totuși mult mai scăzut din cauza ritmului ridicat al despăduririlor.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri