Caută
Close this search box.

ULTIMA ORĂ! SUA au trimis bombardiere și avioane de luptă spre Coreea de Nord

Mai multe bombardiere B-1B Lancer, însoțite de avioane de luptă, au survolat sâmbătă spațiul aerian al Coreei de Nord într-o demonstrație de forță, menită să arate gama largă de opțiuni militare pe care le are Donald Trump dacă regimul de la Phenian nu oprește provocările, a anunțat Pentagonul, citat de Reuters.

„Este cel mai îndepărtat punct din nordul Zonei Demilitarizate în care a ajuns un avion de luptă sau un bombardier american în apropierea coastei Coreei de Nord în secolul 21, ceea ce arată cât de serios tratăm comportamentul nesăbuit al Coreei de Nord”, a declarat Dana White, purtător de cuvânt al Pentagonului.

„Președintele are multe opțiuni militare pentru a învinge orice amenințare”, a dat asigurări oficialul de la Pentagon, potrivit b1.ro.

Această demonstrație de forță a americanilor vine la câteva zile după ce Donald Trump a anunțat în Adunarea Generală a ONU că este pregătit să „distrugă în totalitate” Coreea de Nord dacă Kim Jong-un va încerca să amenințe securitatea Statelor Unite sau a aliaților săi.

FOTO: cnn.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri