Caută
Close this search box.

Cetatea Sarmizegetusa Regia, închisă pentru public în luna octombrie

Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, din Munții Orăștiei, va fi închisă pentru publicul vizitator pe tot parcursul lunii octombrie, deoarece în perimetrul sitului istoric vor fi efectuate mai multe lucrări de întreținere strict necesare acestuia, a informat luni Consiliul Județean (CJ) Hunedoara, în calitate de administrator al acestui monument istoric.

Lucrările ce vor avea loc în parcul arheologic vizează înlocuirea stâlpilor din lemn de la Marele Templu Circular și înlocuirea gardului de metal de la drumul dacic pavat cu un gard din lemn, potrivit pentru integrarea în peisajul zonei.

„Decizia închiderii are ca scop evitarea producerii de accidente și a apărut ca urmare a solicitărilor transmise de Consiliul Științific al monumentului UNESCO și al constructorului”, se arată într-un comunicat al CJ Hunedoara.

Turiștii care aveau în plan să viziteze Cetatea Sarmizegetusa Regia în perioada lunii octombrie sunt rugați să-și refacă programul sau, dacă nu este posibil, să se orienteze spre celelalte cetăți dacice din Munții Orăștiei: Costești-Blidaru, Costești-Cetățuie și Piatra Roșie.

Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia este administrată de CJ Hunedoara din anul 2013, după ce a fost preluată, printr-o hotărâre de guvern, de la Ministerul Culturii.

Numărul turiștilor care au vizitat cetatea dacică Sarmizegetusa Regia în primele patru luni ale acestui an a depășit 10.000 de persoane, ceea ce înseamnă o creștere de aproape 2,5 ori comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri