Caută
Close this search box.

Liviu Dragnea a decis. Sprijin pentru Sevil Shaideh și Rovana Plumb

Liderii PSD au decis să le susțină pe Rovana Plumb și Sevil Shaideh în fața procurorilor DNA.

Cele două ministre sunt acuzate de corupție în dosarul ”Belina”, iar pentru Rovana Plumb s-a cerut ridicarea imunității parlamentare din partea Camerei Deputaților, pentru a putea fi cercetată.

Decizia conducerii PSD vine după ce, vineri, procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a solicitat sesizarea Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Rovana Plumb, fost ministru al Mediului și Schimbărilor Climatice la data faptei, în legătură cu săvârșirea complicității la abuz în serviciu, în dosarul care o vizează și pe vicepremierul Sevil Shhaideh, referitor la trecerea ilegală a unei părți din Insula Belina și Brațul Pavel în administrarea Consiliului Județean Teleorman.

” Au respectat legea. Se consideră nevinovate și colegii au solicitat să nu demisioneze”, a spus liderul deputaților PSD Ioan Munteanu.

Vicepremierul Sevil Shhaideh a declarat luni, după ședința PSD, că are susținere totală în partid și nu ia în considerare o eventuală demisie. „Am prezentat situația, calitatea pe care o am. În acest moment, decizia este de susținere.”, a spus Shhaideh.

„Nu sunt vinovată. Întotdeauna am respectat legea si intotdeauna o voi respecta. In timpul mandatelor pe care l-am exerctitat, in diverse functii, intotdeauna am actionat cu buna credinta, in interesul cetatenilor si am actionat cu maxima seriozitate pentru a le apara drepturile. Nu consider ca trebuie sa demisionez, atata timp cat intotdeauna m-am gandit la Romania. Nu sunt vinovata, am respectat legea si fondurile europene in acest moment, absorbia lor este vitala. In mod cert sunt nevinovata. Niciodata nu am lucrat sub presiune si nu voi lucra sub presiune si nimeni nu mi-a cerut niciodata ceva”, a declarat Rovana Plumb, după şedinţa conducerii PSD în care s-a decis să fie susţinută total.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri